Local

Ultima oră! Greva la CFR s-a încheiat! Angajații și-au reluat activitatea – UPDATE

Publicat: 16 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima oră Greva la CFR s-a încheiat Angajații și-au reluat activitatea - UPDATE

UPDATE: Angajaţii Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive (SCRL) au încheiat greva şi au reluat activitatea în toate secţiile, joi după ora 12:00. Conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL, a declarat directorul SCRL, Cristian Coconaşu.

„Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune”, a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive.

UPDATE: Aproximativ 1 400 de angajaţi din totalul de 1 500 ai companiei de reparaţii şi revizii locomotive (SCRL) și-au încetat activitatea. Joi, 16 ianuarie 2020, protestatarii cer un nou contract de mentenanţă cu CFR Călători şi recuperarea unor drepturi băneşti de 12 milioane lei, conform Ciprian Coconașu, directorul general al SCRL. Cele 24 de puncte de lucru la nivel naţional ale companiei au intrat în grevă, conform directorului.

UPDATE: În aceste momente, compania CFR Călători a anulat 19 trenuri. Această decizie vine în urma lipsei de locomotive suficiente. Protocolul prevăzut de CFR este acela ca locomotivele să intre în revizie odata la circa trei zile, însă din cauza acestei greve, revizia nu va mai avea loc.

Au intrat în grevă apropximativ 1 300 de persoane. Protestele au loc la depourile din Iași, Suceava, Cluj, Timișoara, Arad, Pitești, București, Ploiești, Galați și Brașov.

Rutele anulate: Suceava Nord-Pașcani, Buzău-București Nord și câteva trenuri pe zona Galați, Buzău și Roșiori.

Știre inițială:

Sindicaliștii din cadrul depourilor CFR au intrat în grevă generală. Aceștia ar fi nemulțumiți pentru că angajații depourilor ar urma să fie transferați către CFR și astfel le-ar fi tăiate salariile.

În acest moment, 11 trenuri sunt blocate.

Știre în curs de actualizare.

Adauga un comentariu