International

Novak Djokovic a recunoscut că a participat la mai multe evenimente, chiar dacă știa că este infectat cu Covid-19

Publicat: 12 ian. 2022
Novak Djokovic
Nole a recunoscut azi, într-o postare pe Instagram, că pe 18 decembrie, deşi ştia că are COVID-19, a participat la respectivul eveniment, însă a ţinut să precizeze că pe 17, când s-a întâlnit cu acei copii pe care i-a premiat, nu aflase încă rezultatul testului

Tenismenul Novak Djokovic a recunoscut faptul că a participat la mai multe evenimente, inclusiv un interviu și o ședință foto cu jurnaliștii de la L’Equipe, chiar dacă știa că are Covid-19. Djokovic susține că a păstrat distanța socială și a luat mai multe măsuri de precauție.

Nole a recunoscut azi, într-o postare pe Instagram, că pe 18 decembrie, deşi ştia că are COVID-19, a participat la respectivul eveniment, însă a ţinut să precizeze că pe 17, când s-a întâlnit cu acei copii pe care i-a premiat, nu aflase încă rezultatul testului. Asta deşi, potrivit analizelor de laborator, rezultatele au fost disponibile încă din seara zilei de 16.

„Accept că ar fi trebuit să reprogramez acel eveniment”, a scris Djokovic într-o postare pe Instagram, pentru ca apoi să precizeze: „M-am simţit obligat să merg mai departe şi să particip la interviul L’Equipe, pentru nu voiam să dezamăgesc jurnaliştii. M-am asigurat că am păstrat o distanţă socială corectă şi că am purtat mască pe durata evenimentului”.

Comunicatul transmis de Novak Djokovic cu privire la eroarea făcută

„Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea.

Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat.

A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L’Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L’Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut.

După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce.

Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume”, se arată în comunicat.

Novak Djokovic riscă să fie expulzat din Melbourne

Liderul mondial a afirmat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne. Acest lucru s-a dovedit a fi fals: campiontul en-titre de la Australian Open, unde deține 9 titluri, un record all-time, s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care a fost testat pozitiv la coronavirus (n.r. 16 decembrie). Mai mult decât atât, Djokovic a petrecut Crăciunul în țara natală, după care ar fi zburat în Spania. Sportivul nu a menționat acest aspect în declarația completată în Austria.

„E o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni”, se arată în regulile de intrare în Australia.

Rămâne de văzut cum se va încheia „telenovela” participării lui Novak Djokovic la Australian Open, iar publicația care a scris despre falsul în declarația lui „Nole”, susține că Guvernul federal studiază speța și urmează să ia o decizie cel în cursul zilei de miercuri.

Familia lui Novak Djokovic a întrerupt conferința de presă

La scurt timp după ce instanța i-a oferit permisiunea de a participa la Grand Slam-ul de la Melbourne, familia lui Novak Djokovic, care a avut o reacție tranșantă în legătură cu carantinarea sportivului a susținut o conferință de presă la Belgrad. Conferința de presă la care au luat parte Srdjan, tatăl lui Novak, Dijana, mama campionului, Djordje, fratele său, și unchiul Goran a ținut 40 de minute. Evenimentul public a fost finalizat după ce au refuzat să răspundă la o întrebare.

Respectiva întrebare avea legătură cu un presupus test pozitiv al lui Novak Djokovic din 16 decembrie, datorită căruia, până la urmă, sportivul a și putut să intre în Australia. Pe 17 decembrie, sportivul a participat la un eveniment în care a luat contact cu zeci de tineri jucători de tenis din Serbia. Când au auzit întrebarea, membri familiei Djokovik au refuzat să răspundă și au anunțat că încheie conferința de presă, anunță BBC.

Comentarii
  • Australienii, urmașii proscrisilor infractori englezi, fac o nouă dovadă de exces de zel. Nu înțeleg ce are a face sportul alb cu regulile arbitrare stabilite de niște smintiti! Cum nu vii tu Țepeș doamne…

Adauga un comentariu