Sport

Ultima reprezentatie a handbalistilor

Publicat: 05 mai 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:80363;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Politehnica Iasi – Steaua Bucuresti, in ultima etapa a Ligii Nationale de handbal masculin • Ultimul meci al handbalistilor ieseni in primul esalon este programat in Sala Polivalenta, in aceasta dimineata, de la ora 11.00

Sfarsitul chinului pentru handbalistii Politehnicii Iasi. La finalul unui sezon de trista amintire, gruparea pregatita de antrenorul Costel Schender va intalni vicecampioana nationala, Steaua Bucuresti, intr-un joc fara miza, programat sa se dispute in aceasta dimineata, de la ora 11.00, in Sala Polivalenta. Cu un singur punct acumulat in aceasta editie de campionat, Pralea si compania vor sa-si ia ramas bun de la primul esalon cu o victorie in fata fostei detinatoare a trofeului Cupei Challenge. Desi situatia financiara a echipei este dezastruoasa, iar jucatorii nu si-au mai incasat salariile de doua luni de zile, dupa cum a declarat antrenorul Costel Schender, tehnicianul iesean mizeaza pe o reactie de orgoliu din partea elevilor sai, in jocul de astazi cu Steaua.

„Vrem sa lasam o impresie frumoasa publicului iesean, acum cand vom disputa ultimul joc din Liga Nationala. Asa cum am fost aplaudati si la Constanta, unde chiar daca am pierdut, am reusit cateva faze frumoase de spectacol, asa vrem sa evoluam si impotriva Stelei”, a anuntat antrenorul Costel Schender. In lotul iesean exista o tensiune vadita, mai ales dupa ce 6 jucatori, Chike, Mironescu, Ifrim, Velicu, Elisei si Damian si-au depus memorii sa devina liber de contract pentru intarzieri la plata salariilor. Pana la urma, conducerea Politehnicii a anuntat ca va rezolva problema si va achita in cel mai scurt timp salariile jucatorilor, astfel incat antrenorul Costel Schender sa poata conta pe acelasi efectiv de handbalisti, in sezonul viitor, cand va fi atacata revenirea in Liga Nationala. Pentru acest lucru insa, este nevoie de un buget stabil, sperantele handbalistilor indreptandu-se spre Fundatia Sportului Iesean (FSI), organismul care va gestiona banii de la Consiliul Local si Consiliul Judetean. Tehnicianul iesean era nemultumit ca Politehnica a cheltuit in acest an doar aproximativ 2,5 miliarde lei (250 mii RON), in timp ce Stiinta Bacau, din esalonul secund, a avut un buget dublu numai pentru promovare. „In aceste conditii e foarte greu sa-ti desfasori activitatea. Baietii sunt nemultumiti ca nu si-au luat banii, au nevoie sa-si achite taxele la facultate, au datorii si nu putem face asa sport de performanta”, a conchis, resemnat, antrenorul Costel Schender.

Adauga un comentariu