News Flash:

Ultima zi pentru depunerea declaratiilor fiscale

22 Ianuarie 2008
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
Direc ia de Finan e Ia i
• Notarii publici, asociatiile, fundatiile sau alte organizatii fara scop patrimonial trebuie sa indeplineasca pana vineri, 25 ianuarie, obligatiile fiscale aferente impozitului pe venit, conform calendarului fiscal pe 2008

Notarii publici, asociatiile, fundatiile sau alte organizatii fara scop patrimonial trebuie sa indeplineasca pana vineri, 25 ianuarie, obligatiile fiscale aferente impozitului pe venit, conform calendarului fiscal pe 2008. Cele mai multe dintre acestea vizeaza obligatiile de plata la bugetul de stat consolidat. Totodata, pana la data de 25 ianuarie, notarii publici trebuie sa indeplineasca obligatiile declarative privind impozitul pe veniturile din transferurile proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

Notarii publici trebuie sa depuna Declaratia informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, respectiv Formularul 208. Codul fiscal stabileste obligatia de a depune declaratia informativa, semestrial. Declaratia vizeaza transferurile de proprietati imobiliare, document care trebuie sa contina numele partilor contractante, valoarea inscrisa in documentul de transfer, impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, taxele notariale aferente transferului. Alta obligatie fiscala se refera la impozitul pe veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitati in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania. Potrivit Codului Fiscal, platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul aferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri, precum si de a-l vira la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri. De asemenea, persoanele juridice cu statut de microintreprinderi trebuie sa calculeze, sa vireze si sa declare impozitul si contributiile aferente veniturilor din salarii, pentru trimestrul patru din anul 2007. Acelasi termen se aplica si persoanelor fizice care desfasoara activitati independente. De asemenea, pana la sfarsitul acestei saptamani, asociatiile, fundatiile si alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice, vor calcula, vor vira si vor declara impozitul si contributiile aferente veniturilor din salarii, pentru anul 2007.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

formularul 208 codul fiscal
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014846 (s)