National

Ultimele aplauze pentru Cornel Fugaru

Publicat: 15 iul. 2011

Compozitorul Cornel Fugaru a fost inmormantat vineri, la Cimitirul Bellu din Capitala, pe Aleea Artistilor, el odihnindu-se in apropiere de Gheorghe Dinica, Anda Calugareanu, Laura Stoica si Cristian Paturca.
Sotia regretatului compozitor, Mirela Fugaru, a declarat, stapanindu-si cu greu lacrimile, ca lucrul cel mai important care ramane in urma lui Cornel Fugaru este muzica, marea lui iubire. „Cu siguranta, muzica lui, care a fost marea lui iubire, inaintea mea, inaintea lui Vlad, a fost muzica pe care a daruit-o oamenilor, cred ca asta va ramane. Si cred, tot asa de tare, ca va ramane in sufletele elevilor lui. Sunt generatii de cantareti pe care a incercat sa-i formeze si carora le-a dat o particica din sufletul lui, iar succesul acestor copii – asa cum a fost succesul Monicai Anghel sau al lui Gabriel Cotabita, al lui Temisan, al lui Enache si multi altii – succesul acestor copii care i-au fost in ultimul timp elevi, peste ani, va fi sigur si implinirea lui”, a afirmat Mirela Fugaru.
Ea a adaugat ca nu poate spune care era cea mai mare calitate a lui Cornel Fugaru, deoarece l-a iubit neconditionat si, in opinia sa, artistul a fost plin de calitati. „Eu l-am iubit, l-am iubit neconditionat si pentru mine a fost plin de calitati, nu ma intrebati pe mine asta. Intrebati oamenii, oamenii care l-au iubit. Ati vazut ce multa lume l-a iubit. Cred ca nu a suparat niciodata pe nimeni cu nimic, a fost asa un om vesel si iubitor de viata si prietenos, intrebati-i pe prieteni, pe oameni, eu l-am iubit neconditionat”, a mai spus Mirela Fugaru.
Vizibil marcat de pierderea suferita, fiul compozitorului, Vlad Fugaru, a spus ca lucrul cel mai important care ii ramane de la Cornel Fugaru este faptul ca a fost tatal sau si ca i-a stat alaturi la bine si la greu. „A fost tatal meu. Acesta a fost cel mai important lucru care imi ramane, ca mi-a fost mereu alaturi la bine si la greu, si l-am iubit asa cum a fost. Cea mai importanta lectie primita de la el? Sa iubesc, sa fiu cinstit si sa nu dezamagesc pe nimeni”, a spus Vlad Fugaru.
Slujba religioasa a inceput la ora 11.00, la capela cimitirului, si a durat aproximativ o ora, dupa care sicriul a fost scos din capela in aplauzele tuturor celor care l-au condus pe ultimul drum pe compozitor, in acordurile melodiei „Am ales nemarginirea”. La ora 12.30, sicriul cu corpul neinsufletit al artistului a fost coborat in cripta, iar sotia compozitorului, Mirela Fugaru, i-a rugat pe cameramanii posturilor de televiziune sa nu filmeze momentul, insa rugamintea sa nu a fost ascultata de multi dintre acestia, spre indignarea persoanelor prezente.loading...

Adauga un comentariu