Eveniment-Social

Ultimele etape in procesul de faliment al RATP Iasi

Publicat: 06 iun. 2016
1

Termenul limita pentru verificarea creantelor si publicarea tabelului suplimentar in cazul RATP Iasi a fost stabilit la data de 16 iunie, iar la data de 9 iunie sa fie facuta rezolutia Curtii de Apel Iasi in acest dosar. Sansele ca RATP sa ramana in functiune sunt minime dupa aceasta data, cand ar urma sa intre in activitate Compania de Transport Public Iasi. Luna aceasta, transportul public din Iasi va suferi o transformare radicala, asta deoarece niciunul dintre cei doi trasportatori, RATP Iasi si Unistil, nu vor mai opera pe strazile orasului. In luna iunie expira contractul incheiat intre Primaria Iasi si SC Unistil SRL Barlad, iar magistratii vor hotari soarta Regiei Locale de Transport Public (RATP) Iasi.

Reamintim ca, autoritatile locale au aprobat deja bugetul de venituri si in cazul Companiei de Transport Public SA Iasi, iar rezultatul brut estimat pana la finalul anului 2016 arata un profit în valoare de 141.000 lei, asta în urma preconizarii unor venituri totale în suma de 55.496.000 lei si a unor cheltuieli totale de 55.355.000 lei. Aceasta fundamentare a veniturilor s-a realizat tinând cont de nivelul estimat al cererii pentru anul 2016, iar cheltuielile au fost stabilite în functie de planul de transport, numarul de mijloace de transport necesar pentru acoperirea tuturor traseelor, volumul cheltuielilor materiale, precum si de nivelul estimat al indicelui de crestere al preturilor pe anul 2016. De asemenea, Societatea Compania de Transport Public SA Iasi estimeaza pentru anii 2017 si 2018 venituri de 97.514.000 de lei, respectiv 99.757.000 de lei.

Conducerea RATP Iasi explica faptul ca, indiferent de deciziile care se vor lua in ceea ce priveste falimentul sau acceptarea planului de reorganizare al RATP, au fost facute pregatirile ca oricare dintre cei doi operatori sa intre in activitate. Totodata, se va realiza inca o achizitie de mijloace de transport noi, dupa ce a fost cumparat un lot de 4 autobuze care urmeaza sa circule pe strazile din Iasi. Zilele trecute a fost demarata procedura de licitatie pentru inca 8 mijloace de transport care vor fi puse la dispozitia calatorilor prin Regia Autonoma de Transport Public Iasi, iar apoi prin Compania de Transport Public Iasi.

Comentarii
  • CELE MAI DE CA.CAT AUTOBUZE!!! MIROSI NOXELE DIN ELE!! MORI DREQ CAND CIRCULI CU PORCARIILE ALEA CARE IAU FOC!!! CA SA NU MAI ZIC CA ATUNCI CAND URCA DEALU DIN PACURARI, MERG CU 4 METRI PE MINUT! CE FACETI DOMNULE PRIMAR??? CAT SE MAI POLUEAZA ORASU SI CETATENII CU PORCARIILE ASTEA PE CARE LE NUMITI AUTOBUZE?! RUSINE RATP, CEL MAI ***** TRANSPORT PUBLIC DIN TOATA TARA! CEL MAI MARE GUNOI POSIBIL! EXISTATI DOAR PT CA NU ESTE CEVA MAI BUN! RUSINE PRIMARIA IASI! RUSINE PT GUNOIU ALA DE RATP!!

Adauga un comentariu