News Flash:

Ultimele finantari Phare pentru mediu

29 Februarie 2008
897 Vizualizari | 0 Comentarii
• Prin acest program, pot beneficia de sprijin financiar nerambursabil de pana la 1 milion de Euro autoritatile publice locale din localitatile cu pana la 50.000 de locuitori, in vederea dezvoltarii investitiilor in sectoarele prioritare de mediu, respectiv gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor si a apelor uzate

Miercuri, a fost lansata licitatia deschisa pentru ultima schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, implementata in cadrul Programului Phare 2006 - Coeziune Economica si Sociala. Prin acest program, pot beneficia de sprijin financiar nerambursabil autoritatile publice locale din localitatile cu pana la 50.000 de locuitori, in vederea dezvoltarii investitiilor in sectoarele prioritare de mediu, respectiv gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Beneficiarii pot primi finantare pentru constructia de statii de pre-tratare biomecanica a deseurilor menajere, reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri, dezvoltarea colectarii selective, reabilitarea sau dezvoltarea sistemelor de salubrizare si a spatiilor pentru depozitare temporara. De asemenea, autoritatile mai pot obtine finantari nerambursabile pentru reabilitarea, modernizarea retelelor de apa potabila si a sistemelor de tratare a acestora, reabilitarea, modernizarea retelelor de canalizare si a sistemelor de epurare a apelor uzate, precum si reducerea pagubelor produse de fenomene meteorologice de risc, prin luarea de masuri de protectie impotriva inundatiilor si a altor potentiale calamitati. Bugetul disponibil pentru aceasta licitatie este de 36,60 milioane Euro, din care 27,45 milioane Euro reprezinta fonduri Phare si 9,15 milioane Euro co-finantarea de la bugetul de stat. Suma disponibila pentru Regiunea de Nord-Est este de 4,5 milioane Euro. Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 100.000 Euro si un milion Euro, pentru fiecare proiect, iar fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu cel putin 10 la suta din bugetul proiectului. Ghidul Solicitantului si formularele de cerere de finantare sunt disponibile pe pagina de Internet a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 25 aprilie 2008, iar proiectele se vor depune la sediul ADR-NE din Piatra-Neamt.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

phare 2006 finantare deseurilor menajere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014324 (s)