News Flash:

Ultimele locuri libere la buget

12 Septembrie 2008
1343 Vizualizari | 1 Comentarii
Ultimele locuri libere la buget
• In cadrul Universitatii Cuza, la cinci facultati mai sunt, cumulate, 227 de locuri libere la buget • Universitatea Tehnica Asachi mai are 140 locuri libere la buget, dar inscrierile vor continua pana duminica, 14 septembrie • La Facultatea de Agricultura de la USAMV au ramas ultimele 8 locuri libere la buget


In cadrul Universitatii Al.I. Cuza (UAIC), la cinci facultati mai sunt, cumulate, 227 de locuri libere la buget, conform datelor centralizate dupa incheierea admiterii pe ziua de ieri. Este vorba de facultatile de Chimie, cu 78 de locuri libere la buget (dintr-un total de 98), Matematica, aici mai sunt 52 de locuri la buget (dintr-un total de 60 la buget), Fizica, 73 de locuri (din 83), Teologie Ortodoxa, 2 locuri si Facultatea de Teologie Romano-Catolica, aici fiind disponibile inca 22 de locuri (din totalul de 25). In mod surprinzator, la Facultatea de Drept, desi erau numai cinci locuri la buget, s-au inscris pana ieri nu mai putin de 183 de candidati. In total, pana acum s-au inscris 912 candidati. UAIC a scos la aceasta sesiune de toamna 400 de locuri la buget, 1.820 la taxa si 981 la ID.

La UTI, 140 locuri libere

La Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (UTI), pe cele 487 locuri disponibile la buget s-au inscris, pana ieri, 347 de candidati, iar pentru cele 1.161 locuri in regim de taxa si-a depus dosarele un numar de 212 absolventi. La facultatile de Textile - Pielarie si Management Industrial, Electrotehnica si Mecanica mai sunt locuri libere la buget. Din cele 10 facultati din cadrul UTI care organizeaza si sesiunea de toamna a admiterii, cea mai mare concurenta pe un loc la buget este la Facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor, si anume 10 candidati (aici sunt disponibile 2 locuri la buget). O alta facultate foarte cautata din cadrul UTI este cea de Constructii si Instalatii. Aici, chiar daca nu mai sunt locuri la buget, ci doar 91 de locuri la taxa, un numar de 110 candidati si-a depus dosarul. "Incet dar sigur, pana pe 14 septembrie vor fi ocupate toate locurile finantate de la buget si o semnificativa parte din locurile cu taxa", a precizat prof. Alexandru Salceanu, purtator de cuvant al Universitatii Asachi.USAMV, 8 locuri la buget

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Iasi, doar facultatile de Agricultura si Zootehnie au avut pentru aceasta sesiune de toamna a admiterii locuri libere la buget, 37, respectiv 15 locuri. La Facultatea de Zootehnie deja s-au inregistrat 16 dosare, iar la cea de Agricultura 29 de dosare. Celelalte doua facultati de la USAMV au numai locuri in regim de taxa, in numar de 60. Per total, USAMV are 305 locuri la taxa, dar s-au inscris numai 46 de candidati pe aceste locuri.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Diana B  | #42569
Cuza nu mai este ce era acum cativ ani.
Copiatul modern nu va produce niciodata valori !!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3868 (s) | 23 queries | Mysql time :0.269649 (s)