News Flash:

Ultimele plati pentru SAPARD

16 Aprilie 2008
1130 Vizualizari | 1 Comentarii
Liviu Bulgaru directorul OJPDRP
• Pana la sfarsitul lunii noiembrie, beneficiarii proiectelor cu finantare prin programul SAPARD vor primi ultimele transe din fondurile totale alocate • Daca initial judetul Iasi era pe ultimele locuri atat in tara, cat si in regiune in ceea ce priveste numarul si valoarea proiectelor, in prezent ocupa primul loc pe Regiunea de Nord-Est

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, beneficiarii proiectelor cu finantare prin programul SAPARD vor primi ultimele transe din fondurile totale alocate. Astfel, 30 septembrie este ultimul termen pentru alocarea ultimelor transe prin programul comunitar SAPARD, in timp ce pana la sfarsitul lunii noiembrie trebuie facute ultimele plati pentru programul romanesc. Suma totala care ar trebui achitata pana la aceste date este de aproximativ 60 milioane Euro. Din totalul de plati de efectuat pana la finalizarea programului, in jur de 33 la suta reprezinta platile pe programul european, iar peste 67 la suta platile pentru programul romanesc.

Din cele 168 de proiecte contractate, au fost finalizate pana in prezent 91, ceea ce reprezinta un procent de 53 la suta din numarul total. Alte zece proiecte au fost reziliate sau sunt in curs de reziliere. Valoarea totala a platilor efectuate insumeaza in jur de 35 milioane Euro. Astfel, in anul 2004 au fost efectuate plati in valoare de 347 mii Euro, in 2005 de 800 mii Euro, iar in 2006 si 2007 platile au crescut pana la aproximativ 29 milioane Euro. Pentru ca a reusit sa redreseze capacitatea de absorbtie a beneficiarilor din judetul Iasi, Liviu Bulgaru, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Iasi, a primit, prin decret prezidential, Meritul Agricol in grad de cavaler pentru meritele avute in elaborarea si aplicarea politicilor de dezvoltare agrara, pentru activitatile desfasurate in vederea dezvoltarii rurale. "La venirea mea erau aproximativ 30 de proiecte in valoare de 30 milioane Euro. Judetul Iasi era situat pe ultimul loc din tara si penultimul din regiune. La sfarsitul perioadei de depunere s-a situat pe locul trei pe tara ca valoare a proiectelor, de aproximativ 60 milioane Euro si pe locul patru - ca numar de proiecte, respectiv 168", a precizat Liviu Bulgaru. In cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor cu finantare prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) au fost depuse pana la aceasta data 12 proiecte, in valoare totala de 16 milioane Euro. Pentru masura 121- modernizarea exploatatiilor agricole, au fost depuse opt proiecte, in valoare de peste 4,6 milioane Euro, iar pentru renovarea si dezvoltarea satelor au fost depuse doua proiecte in valoare de 4,8 milioane Euro. Pe masura 123 - cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, au fost depuse doua proiecte, in valoare totala de peste 6,3 milioane Euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

decret prezidential
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

florin satu mare  | #33791
bravo,liviule,felicitari!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019455 (s)