News Flash:

Ultimele rezultate la admiterea in facultate

1 August 2005
889 Vizualizari | 0 Comentarii
•Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) a incheiat selectia candidatilor pentru primul an de studiu 2005-2006 •Conform rezultatelor candidatilor la fiecare facultate in parte se poate spune ca Facultatea de Medicina Veterinara a fost detronata de cea de Agricultura prin specializarea Ingineria produselor alimentare •Ultima facultate din cadrul Universitatii Al. I. Cuza care a afisat rezultatele admiterii in primul an de studii este Facultatea de Filosofie

Ultima medie de admitere la Facultatea de Medicina Veterinara este mai mica decat cea de la Ingineria produselor alimentare. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) a incheiat selectia candidatilor pentru primul an de studiu 2005-2006. Conform rezultatelor candidatilor la fiecare facultate in parte se poate spune ca Facultatea de Medicina Veterinara a fost detronata de cea de Agricultura prin specializarea Ingineria produselor alimentare. Aceasta deoarece ultima medie de admitere la Medicina Veterinara pentru locurile cu finantare de la buget a fost de 8,85, in timp ce la Ingineria produselor alimentare ultima medie de admitere este cu trei sutimi mai mare, ajungandu-se la 8,89. Situatia a fost posibila din cauza ca locurile puse la dispozite de Medicina Veterinara au fost mult mai multe decat cele de la Ingineria produselor alimentare, unde concurenta a fost de sase candidati pe un loc finantat de la buget. In privinta admiterii candidatilor pe locurile cu taxa situatia inregistrata este alta. Mai precis, la Medicina Veterinara ultimul candidat admis la taxa are media 8,13, in timp ce la cealalta facultate, la domeniul Inginera produselor alimentare, ultima medie este de 7,99. Ultima medie la celelalte facultati din cadrul USAMV a coborat la nota sapte. La Facultatea de Horticultura, ultimul candidat admis pe locurile de la buget are media 7,90, iar la taxa nota finala a coborat la 6,42. Nici la Facultatea de Zootehnie, lucrurile nu sunt cu mult diferite, aici ultima nota de admitere la buget este de 7,43, in timp ce la taxa ultimul student admis are media 6,13. La Facultatea de Agricultura, dupa Ingineria produselor alimentare, cea mai mare batalie s-a dat la Inginerie si management in agricultura, unde ultima medie la buget este de 8,60, iar la cu taxa ultimul student are nota 6,96. La celelalte domenii, cum ar fi Agronomia, s-a intrat cu ultima medie de 7,66, iar la Biologie ultimul student admis pe locurile fara taxa are 7,59.

Termene

Candidatii admisi la mai multe facultati sau domenii trebuie sa opteze pentru un singur loc subventionat de la bugetul de stat, prin prezentarea dosarului cu actele in original pana la sfarsitul acestei saptamani. De asemenea, candidatii declarati admisi trebuie sa incheie contractul de studii pentru anul universitar 2005-2006 si sa achite taxa de inmatriculare de 500.000 lei (50 lei noi), pana pe 3 august, la ora 14.00. In caz contrar, neincheierea contractului de studii in perioada stabilita de USAMV atrage dupa sine pierderea dreptului de scolarizare pe locurile subventionate de la bugetul de stat.

Filosofia de la Cuza

Ultima facultate din cadrul Universitatii AL. I. Cuza care a afisat rezultatele admiterii in primul an de studii este Facultatea de Filosofie. Sambata trecuta, candidatii inscrisi la competitia organizata de Filosofie au putut afla daca au fost sau nu admisi. In cazul in care au optat pentru specializarea Stiinte ale Comunicarii, bucuria a fost mare doar pentru cei care au avut medie de admitere mai mare de 9,73, aceasta fiind ultima medie de admitere pe locurile fara taxa. Nici la Stiinte Politice lucrurile nu au fost mai deosebite, aici ultima nota finala a fost de 9,61, in timp ce specializarea Filosofie s-a intrat cu 9,41, iar la Sociologie cu 9,50. Batalie mare pe locurile finantate de la buget a fost si la Asistenta Sociala, unde ultima medie de admitere a fost de 9,52. Daca pe locurile cu finantare de la buget studentii admisi au medii peste noua, pe locurile cu taxa au fost admisi studenti si cu cinci. La Asistenta Sociala, de exemplu, au fost declarati admisi cu taxa peste 400 de candidati cu note de la 9,51 si pana la 5,99 ultima medie.
Marilena ROJNITA

La Constructii au fost cele mai mari note de admitere

•Ultima medie de admitere la aceasta facultate a fost 8,59

In urma afisarii rezultatelor la concursul de admitere la facultatile Universitatii Tehnice din Iasi, cotidianul ZIUA de Iasi a intocmit un top al facultatilor, in functie de ultima medie de admitere. Astfel, pe primul loc in ierarhie este Facultatea de Constructii, unde ultima medie de admitere la buget a fost 8,59, la specializarea Inginerie civila. Media mare este rezultatul numarului foarte mare de candidati pe loc comparativ cu celelalte facultati din universitate. Pentru 465 de locuri de la buget s-au inscris nu mai putin de 1.731 de candidati. Urmatoarea in top este Facultatea de Chimie Industriala, unde ultima medie de admitere la buget a fost 8,22. Ultima clasata din punct de vedere al mediilor de admitere la buget este Facultatea de Automatizari si Calculatoare (AC), cu 5,92. Acest lucru se datoreaza testului pe care l-au sustinut concurentii. Notele mici pe care le-au obtinut la test au facut sa scada foarte mult ultima medie de admitere, dar si sa ramana locuri libere la taxa. La AC, au ramas nu mai putin de 111 locuri libere, ultima medie de la taxa fiind 5,16. Mediile prezentate sunt pentru locurile cu finantare de la buget, deoarece la taxa, la marea majoritate a facultatilor, ultima medie de admitere a fost 5,00. De asemenea, la aceste facultati, unde ultima medie de admitere a fost cinci, nu au fost ocupate toate locurile cu taxa. Numarul mare de locuri libere ramase la nivelul intregii institutii duce la o noua sesiune de admitere in toamna. Daca nu vor avea toate locurile ocupate, facultatile vor ramane fara bani, lipsa fondurilor fiind deja o mare problema pentru aceasta universitate. Sesiunea a doua a concursului de admitere va fi in luna septembrie. Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 1 si 13 septembrie, iar afisarea rezultatelor va fi pe 15 septembrie. Numarul total de dosare depuse la toate facultatile a fost de 6.062, insa unii candidati si-au depus dosarele la mai multe specializari pentru a avea sanse in plus de a fi admisi. Dupa admitere, acestia au ales o singura facultate, o eventuala dubla specializare urmand a fi facuta in regim de studii cu plata.
Silviu DASCALU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012325 (s)