Actualitate

Ultimele zile ramase la admiterea organizata de Universitatea Tehnica din Iasi. La Agronomie s-a finalizat deja

Publicat: 26 iul. 2016

@ Universitatea Tehnica din Iasi continua procesul de selectie al viitorilor studenti inca cateva zile, anume pana duminica, 31 iulie 2016 @ Deja, pana ieri, s-au depus 3.011 dosare la studii de licenta, in timp ce la master 1.393 @ La o parte dintre facultatile politehniste s-a incheiat procesul de depunere al dosarelor si a inceput afisarea rezultatelor @ La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad, inscrierile s-au incheiat ieri

Dupa ce Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), respectiv cea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa au finalizat etapa de inscriere in cadrul admiterii la facultate, sesiunea de vara, procesul continua la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi (TUIASI) Iasi, pana pe 31 iulie 2016! Aici, pana ieri, s-au depus 3.011 dosare la studii de licenta, in timp ce la master 1.393.

Citeste si:  Maine incepe admiterea. Vezi programul inscrierilor la universitatile din Iasi

Facultatile de Automatica si Calculatoare, Inginerie Chimica si Protectia Mediului, Constructii si Instalatii, Constructii de Masini si Management Industrial, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, respectiv Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata au finalizat etapa de inscriere. Pe de alta parte, la programele de licenta, etapa similara s-a incheiat la Automatica si Calculatoare, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si Arhitectura G.M. Cantacuzino. Aici au si fost publicate rezultatele preliminare ale selectiei. Institutia va organiza o alta sesiune, de toamna, in intervalul 5-18 septembrie. In total, Universitatea Tehnica scoate la concurs 2.495 locuri la buget, respectiv 647 la taxa, studii licenta, respectiv 1.814 buget si 702 cu taxa, la master. La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, inscrierile s-au finalizat ieri, la ora 14:00.

Citeste si:  Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

De asemenea, studentii vor avea in vedere si faptul ca inmatricularea se va desfasura in perioada 27 – 30 iulie 2016, pana la ora 12:00. Conform datelor oferite de oficialii institutiei, pana in ultima zi, au fost inregistrate 1.133 dosare. Aici, la un numar de 684 locuri la buget si 326 la taxa pentru studii de licenta, s-au inscris, defalcat pe facultati, in felul urmator: 401 candidati la Agricultura, 320 la Medicina Veterinara, 282 la Zootehnie si 130 la Horticultura. De precizat ca, admiterea se face fara proba de examen, pentru toate domeniile, criteriile de admitere, dupa notele de la Bacalaureat, fiind: 50 la suta nota la Limba si literatura romana si 50 la suta nota la o alta proba scrisa, la alegere. Taxa de inscriere este de 150 lei.

Citeste si:  Au inceput sa apara rezultatele admiterilor pentru Universitatea Tehnica din Iasi – FOTOloading...

Adauga un comentariu