Actualitate

Ultimul cartus pentru cel mai vechi parlamentar iesean! A cerut sa fie audiat

Publicat: 30 sept. 2015
1

@ Inainte de a primi verdictul definitiv din partea judecatorilor, deputatul a cerut sa fie audiat @ S-a dat un ultim termen de judecata

Desi procesul in care este judecat Anghel Stanciu este aproape de o decizie definitiva, acesta le-a cerut magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie audiat. Acum, dosarul se afla la completul de cinci judecatori din cadrul Instantei Supreme. In prima instanta, a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru conflict de interese. A contestat decizia si spera sa fie achitat.

„Arat ca in momentul incheierii conventiilor eram convins ca angajarea rudelor este permisa de lege, iar actul respectiv era perfect legal. Mai arat ca si inainte de 2007 alti colegi au procedat in acelasi mod”, a declarat Anghel Stanciu in fata primei instantei. „Consider ca organizarea unor concursuri pentru ocuparea acestor posturi sau alte modalitati de angajare nici acum nu sunt oportune, caci exista intentia adversarilor politici de a-si trimite oamenii in staff-ul Biroului Parlamentar”, a completat acesta. In urma cu doua zile, dosarul a ajuns din nou pe masa judecatorilor de la Inalta Curte. Stanciu a cerut sa fie audiat si astfel s-a dat un nou termen pe data de 26 octombrie.

A fost trimis in judecata la finalul anului 2013. Acuzatia din acest dosar este aceea ca demnitarul si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar pe care il conduce. A fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe baza unui raport intocmit de inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate (ANI). Catalin Anghel Stanciu si nora Eleonora Maria Stanciu au fost angajati la cabinetul parlamentar pe data de 15 decembrie 2008, iar in momentul sesizarii facute de ANI, cei doi inca mai figurau acolo.

„Stanciu Anghel, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea lui Stanciu Anghel Catalin si Stanciu Eleonora Maria, fiul si nora acestuia, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut de catre Catalin Stanciu si Maria Stanciu, fiul si nora lui Stanciu Anghel, a fost de 53.868 de lei”, se arata intr-un raport al Agentiei de Integritate.

Adauga un comentariu