Actualitate

Ultimul termen in procesul „macelarului” din Nicolina

Publicat: 22 oct. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:6779;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•”Imi mentin declaratiile anterioare si imi pare foarte rau pentru ceea ce am facut”, au fost ultimele cuvinte ale acuzatului •In luna martie, Ciprian Bujdei si-a macelarit prietena din gelozie •Parintii cer ca pedeapsa inchisoare pe viata. •Pledoaria avocatului apararii s-a axat pe acordarea de circumstante atenuante

Ieri, in fata instantei a fost adus pentru ultima oara Ciprian Bujdei, cel care in urma cu 6 luni si-a masacrat cu singe rece prietena. A fost ultimul termen al procesului, pronuntarea urmind sa fie data publicitatii in cursul zilei de astazi. Pe 10 martie 1999, Bujdei a venit la locuinta prietenei sale, Dana Spataru, cu scopuil de a o convinge sa renunte la legatura acesteia cu un alt tinar si sa reia relatia inceputa in decembre 1997. Discutia a degenerat intr-un schimb dur de replici, barbatul iesindu-si parca din minti. El a lovit fata cu pumnii, a incercat sa o stranguleze cu o sfoara si a injunghiat-o. Datorita violentei loviturilor, cutitul s-a stricat. Bujdei nu s-a oprit decit pentru a lua un nou cutit si o fuirculita cu doi colti din bucatarie, cu care a continuat masacrul. Totul a durat aproape o ora si jumatate. La sfirsit, Bujdei a chemat Politia si Ambulanta. Fata a fost internata la Spitalul Parhon, unde a murit dupa citeva zile de eforturi disperate de a o salva. Inculpatul risca o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 15 ani inchisoare, sau chiar inchisoarea pe viata.

Avocatul parintilor victimei a solicitat aplicarea pedepsei maxime – inchisoarea pe viata

Avocatul si-a sustinut afirmatia prin rezultatele raportului de necropsie, ce releva sadismul cu care Bujdei a ucis-o pe Dana Spataru. In timpul urmaririi penale s-a demonstrat ca era pregatit sa o omoare, avind asupra sa cutitul cu buton tip NATO si o bucata de sfoara. In pledoaria sa, avocatul, bazindu-se pe declaratiile colegilor de camera ai lui Bujdei, l-a prezentat pe acuzat ca pe un om violent cind era tulburat din tabieturile sale. S-a solicitat pedeapsa cu inchisoare pe viata luindu-se in considerare sadismul cu care a actionat. In timpul urmaririi penale, inculpatul a recunoscut cu seninatate si cinism ca a lovit victima cu furculita de bucatarie, pina ce a patruns complet in pieptul acesteia. „Orice infractor poate fi reeducat dar in cazul acesta solicit pedeapsa maxima deoarece un asemenea om trebuie sa stea cit mai mult dupa gratii. Nu trebuie uitat ca timp de aproape o ora, pina a chemat salvarea, a dus munca de lamurire cu victima pentru a o convinge sa sustina ca nu el este agresorul”, a incheiat avocatul Silviu Ene.

Avocatul apararii a cerut circumstante atenuante

In pledoaria sa, avocatul apararii a sustinut ca e aproape imposibil de demonstrat daca Ciprian Bujdei era sau nu in deplinatatea facultatilor mintale in momentul producerii crimei, chiar daca raportul expertizei psihiatrice denota ca avea discernamint. Avocatul a insistat pe ideea ca inculpatul a incercat sa o ajute pe fata cit timp aceasta era constienta, dupa care, brusc, cind isi revenea din lesin o lovea din nou cu salbaticie. S-a insistat pentru acordarea de circumstante atenuante, invocindu-se ca inculpatul a anuntat Salvarea, Politia si parintii fetei, sinceritatea sa in colaborarea cu anchetatorii. „Indiferent ce va stabili instanta, cred ca este suficienta pedeapsa pe care Ciprian o primeste de la Dumnezeu”, a incheiat avocatul apararii.
Singurele cuvinte rostite de criminal au fost „Imi mentin declaratiile anterioare si imi pare foarte rau pentru ceea ce am facut”. Astazi se va afla citi ani va sta dupa gratii cel care a ingrozit opinia publica prin cruzimea cu care si-a ucis prietena despre care sustine „ca a iubit-o ca un nebun”.
Cristian DONOSE

Adauga un comentariu