Magazin

ULUITOR. A facut peste 50 de vizite la spital, doctorii i-au spus ca e stresata. Avea cancer si a murit

Publicat: 18 oct. 2014
O tanara in varsta de 22 ani se lupta pentru a obtine dreptate in cazul surorii sale, care a murit de murit de cancer de col uterin. Sora sa, Luisa, avea doar 29 de ani, atunci cand a vizitat pentru prima data spitalul, plangandu-se de dureri de spate. In ciuda revenirii pentru analizare de cel putin 50 de ori, a aflat in cand era prea tarziu ca are cancer. Si nu de la doctorii care o consultasera, ci de la un spital privat, unde isi facuse alt set de analize
Atunci cand Luisa Guerra a vizitat pentru prima data spitalul City Way Surgery, din Rochester, Kent, plangandu-se de dureri de spate, i sa spus sa mearga acasa si sa ia paracetamol. In urmatorii trei ani, in mod repetat, tanara a mers din nou la doctor, de pe zeci de ori, obtinand un dignostic pe baza de stres. 
Pana cand nu a apelat la un spital privat pentru o scanare, Luisa nu a aflat motivul real pentru deterioarea sanatatii ei. Avea deja tumori in colul uterin, ganglioni limfatici, spate si gat. Din pacate, a fost diagnosticata prea tarziu si, in ciuda chimioterapiei agresive, femeia, mama a doi copii, a murit la varsta de 35 de ani, potrivit jurnalul.ro.
Acum, sora ei, Diana, se lupta pentru a obtine dreptate pentru Luisa, si spune ca ar fi putut fi salvata daca medicii ar fi actionat mai rapid. „Sunt devastata ca mi-am pierdut sora. Stiind ca ea ar putea fi astazi, aici, daca medicii ar fi luat-o in serios ma infurie groaznic. Au avut mai mult de 50 de oportunitati, in peste sase ani pentru a o ajuta, dar niciodata nu au facut-o”.
Intr-o intorsatura ciudata a sortii, matusa fetelor, Teresa Paiva, a vizitat aceeasi unitate spitaliceasca in ianuarie 2013, plangandu-se de dureri de stomac si i sa spus sa ia vitamine. Revenind la un control, a fost diagnosticata cu pietre biliare si a trecut printr-o operatie, pentru a le elimina, dar simptomele nu i s-au ameliorat. Dupa mai mult de un an de la prima sa vizita la medic, femeia a facut analize la un spital privat, dezamagita de serviciu local de sanatate. A fost diagnosticata cu stadiul 3B de cancer de san si este acum tratata in Portugalia.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu