Frumusete

Uluitor! Ce anume iti influenteaza frumusetea in timpul iernii?

Publicat: 13 ian. 2015
7
Dezvoltarea tehnologica a permis omului mentinerea unei temperaturi de circa 23 de grade Celsius in locuinte pe timpul iernii, dar acest lucru afecteaza aspectul fizic, fiind de cele mai multe ori motivul pentru care pielea si parul au un aspect neplacut. Potrivit expertilor in infrumusetare consultati de cotidianul britanic, incalzirea centrala este sursa unei intregi serii de probleme pe timpul iernii, scrie dailymail.co.uk.
Buzele crapate sunt o problema frecventa, care apare din cauza ca pielea care le acopera nu beneficiaza de o hidratare naturala. Expertii spun ca diferentele de temperatura duc la uscarea pielii, care se crapa, iar folosirea salivei pentru a umezi buzele este contraindicata, pentru ca saliva va provoca o uscare si mai rapida. Solutia este folosirea unui unguent si evitarea ruperii pielii care deja a apucat sa se usuce.

Cum protejam parul iarna 

Tenul apare mai ridat in timpul iernii din cauza ca mediul ambiant din interiorul cladirilor are o temeratura ridicata si umiditatea scazuta. Cu cat temperatura din interior este mai mare, cu atat va fi mai uscata pielea si isi va pierde elasticitatea. Specialistii sfatuiesc persoanele care sufera de astfel de probleme sa utilizeze frecvent produse de hidratare a pielii pe timpul iernii, cand aerul din interiorul cladirilor cu incalzire centrala este foarte uscat.
Mancarimea ochilor poate aparea frecvent in timpul iernii, iar cauza este, de asemenea, aerul foarte uscat din interior. Problema apare cu precadere la persoanele care folosesc lentile de contact. Astfel, oftalmologii spun ca este nevoie de o utilizare atenta si constanta a picaturilor de ochi pentru a-i mentine hidratati si curati. De asemenea, specialistii spun ca o idee buna este folosirea unui aparat care sa corecteze nivelul umiditatii din aer, astfel incat sa previna uscarea acestuia din cauza utilizarii sistemelor de incalzire.

Cum sa-ti protejezi pielea iarna 

Si aspectul parului este diferit iarna, chiar in cazul persoanelor sanatoase si care urmeaza un proces regulat de ingrijire a podoabei capilare, iar motivul este acelasi: aerul uscat. Parul este alcatuit dintr-o substanta care absoarbe sau respinge umiditatea in functie de atmosfera inconjuratoare, potrivit expertilor. Din acest punct de vedere, o casa cu incalzire centrala este asemanatoare unui desert, referitor la efectele pe care le are aerul din interior asupra parului.
Specialistii spun ca in perioada iernii cea mai buna solutie este utilizarea de produse de ingrijire a parului care contin uleiuri, pentru ca acestea vor actiona ca o bariera, mentinand umezeala in interiorul firului de par.
Adauga un comentariu