Actualitate

Uluitor. Iata strategia imperiului american pe care romanii nu o cunosc: DEZBINA SI CUCERESTE – VIDEO

Publicat: 17 mart. 2019

O situatie scandaloasa a iesit la iveala despre planurile pe care Statele Unite ale Americii le au pe continentul european. Un interviu acordat de George Friedman, fondator si presedinte al Geopolitical Futures, a scos la iveala o serie de amanunte de-a dreptul uluitoare despre planurile americanilor in Europa, planuri care includ si tara noastra. Friedman a vorbit uluitor despre modul cum trateaza SUA Europa si care sunt planurile americanilor in aceasta parte a lumii. Practic, americanii cauta sa aplice o tactica clara: dezbina si cucereste, tactica pe care spera sa o aplice la scara larga. Exact asa s-a intamplat si in tara noastra in ultimii ani. Americanii au reusit sa intre pe acelasi sistem si sa provoace dezbinare. Exemplul cel mai elocvent este Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania. Acesta a reusit in nenumarate cazuri sa se amestece in politica interna a Romaniei, a atacat Justitia si nu numai. 
Tactica dezbina si cucereste aplicata de americani a fost incercata si in cazul miscarilor de masa #rezist, protestele impotriva Guvernului. Practic, se vede clar cine a stat in spatele acestor miscari si cum s-au amestecat americnaii in treburile interne ale tarii.

Omenirea se va confrunta cu o noua pandemie, spune OMS. ”E scenariul care ma tine treaz”

Interveniul acordat de Geroge Friedman, chiar in Chicago, in timpul unei conferinte, va raspunde clar la toate aceste aspecte si arata cum stau lucrurile cu adevarat si in tara noastra.  
"Nici o tara nu poate sa traiasca in pace foarte mult timp, nici macar SUA, chiar si noi suntem in razboi. In Europa nu vor incepe razboaie mari, presupun ca nu se vor intoarce acum 31 ani, dar se vor intoarce la "umanitate". Ea va avea razboaie, va avea pace si va pierde vieti. Nu vor fi sute de mii de morti ca la ultimul razboi, dar ideea europenilor ca sunt exceptia, cred ca este pana va suferi prima moarte. Vor fi conflicte in Europa ca cel din fosta Iugoslavie sau din Ucraina. Relatiile SUA cu Europa? Nu avem relatii cu Europa. Avem relatii cu Romania, cu Franta, dar nu exista o Europa cu care sa avem relatii", a spus Friedman.

Juramantul francmasonic – Un juramant cumplit pe care cei ce intra in masonerie trebuie sa-l respecte! In juramant acestia accepta de buna voie sa fie torturati sau ucisi daca…

Reporter: – Reprezinta extremismul islamic o amenintare majora pentru SUA? Va ramane in continuare sau va disparea?
George Friedman – Reprezinta o problema pentru SUA, dar nu o amenintare existentiala. Trebuie sa ne ocupam, dar trebuie sa tratam proportional, avem alte interese (prioritati) pentru politica externa. Interesul primordial al SUA de peste un secol, in primul si al doilea Razboi Mondial, cat si in razboiul rece a fost relatia dintre Germania si Rusia, deoarece unite, reprezinta singura forta care ne poate pune in pericol, si trebuie sa fim siguri ca asta nu se va intampla.

Reporter:- Domnule Friedman, multumesc pentru analiza facuta, apreciez foarte mult. Daca ati fi in Ucraina chiar acum, ce ati face, ati privi catre Europa sau catre dumneavoastra, ce ati cauta, ce urmeaza pentru Ucraina?

George Frideman – In primul rand, raspunsul depinde daca esti un vorbitor de ucraineana sau unul de rusa, deoarece Ucraina ii contine pe amandoi. Ucrainenii nu doresc in Federatie. Ce as face daca as fi ucrainean? M-as uita care este singura tara care ma poate ajuta, iar aceasta este SUA. Saptamana trecuta sau acum zece zile, Generalul Hodges, comandantul sef al Fortelor Terestre din Europa a mers in vizita in Ucraina. A anuntat oficial ca instructorii militari ai U.S. vor veni in Ucraina. De fapt a fost acolo sa distribuie medalii militarilor ucraineni, dar protocolul U.S. precizeaza ca medaliile nu trebuie acordate strainilor. Dar a facut-o, aratand prin asta ca este armata sa (a noastra). Dupa ce a plecat, a anuntat ca in tarile Baltice, SUA are pre-pozitionate arme, artilerie si alte echipamente. In tarile Baltice, Polonia, Romania si Bulgaria, reprezinta puncte strategice interesante. SUA a anuntat ieri ca vor livra arme, iar in seara asta au retractat, dar in realitate o sa livreze. ARMELE VOR FI LIVRATE.
In toate aceste operatiuni, SUA a actionat in afara contextului NATO. Pentru ca deciziile NATO trebuie luate cu 100 la suta procente voturi de catre toti membrii, iar orice tara se poate opune. Scopul acestor manevre este ca SUA sa instaleze un cordon sanitar in jurul Rusiei, iar Rusia stie. Rusii au impresia ca SUA vrea sa rupa Federatia Rusa, desi ne-o dorim, nu vrem sa ii omoram, ci doar sa ii ranim un pic, sa le facem pierderi. In orice caz, ne-am intos la fostul joc. Si deci daca intrebati un polonez, un ungur sau un roman, ei traiesc intr-un univers total diferit pentru un german, iar acestia traiesc intr-un univers complet diferit de al unui spaniol. Deci nu exista nimic comun in Europa. Dar daca as fi ucrainean, as face exact ceea ce ei incearca sa faca, sa atraga SUA in imediata vecinatate.

Tolontan a detonat bomba! Care sunt legaturile dintre Patriarhul Daniel si managerul Secureanu! Bani furati de la Malaxa, ajunsi intr-o fundatie condusa de seful BOR – VIDEO

Reporter – Avand in vedere slabiciunile pe care le-ati descris in Europa, in Asia de Sud si probabil si in Asia de Est de asemenea, este bine sau chiar practic ca noi sa continuam sa impingem granitele imperiului american catre limita, mai departe de aceste areale cu acest tip de probleme internationale?

George Friedman – SUA are un interes fundamental, controleaza toate oceanele din lume. In nicio alta data, o alta putere din lume nu a facut aceasta, iar din acest motiv noi putem invada popoarele lumii, iar ei nu ne pot invada pe noi. Este un lucru foarte bun, caci mentinerea suprematiei pe apa si in spatiu, este fundamentul puterii noastre. Cel mai bun mijloc ca sa nu fim atacati de flota dusmanilor, este sa ii impiedicam sa o construiasca. Calea aleasa de englezi a fost ca nicio alta flota sa nu se construiasca si europenii sa se lupte intre ei. Politica pe care eu o recomand este politica pe care Ronal Reagan a adoptat-o in Iran si Irak. A finantat ambele parti ca sa se bata intre ele, dar nu sa lupte impotriva noastra (SUA). Este cinic, cu siguranta nu este moral, dar a functionat. SUA nu este in masura sa ii ocupe pe toti, iar in momentul in care cizmele noastre ating pamantul, suntem total depasiti numeric. Putem invinge o armata, dar nu putem sa ocupam Irakul. Cine spune ca SUA cu 130.000 soldati va ocupa o tara care are 25 milioane locuitori…Proportia dintre numarul de politisti si numarul de locuitori din New York este mai mare decat numarul de soldati SUA si populatia irakiana. Deci nu avem trecere politica peste tot, dar avem abilitatea in primul rand sa sustinem variate forte care se confrunta intre ele prin suport politic, prin suport economic, militar, sfaturi, iar in cazuri extreme procedam ca in Japonia, Vietnam, Irak si Afganistan, prin atacuri pentru stricaciuni. 
Tactica atacurilor pentru stricaciuni nu este de a invinge dusmanul, dar ea vizeaza sa-l destabilizeze. Ceea ce am incercat sa facem in toate razboiale, ca de exemplu in Afganistan, unde am incercat sa destabilizam Al Qaida. Problema pe care o avem este ca suntem atat de tineri si de prosti, iar dupa ce destabilizam dusmanul, in loc sa spune OK, am lucrat bine si haideti sa mergem acasa…spunem ca a fost simplu, haideti sa instalam si o democratie aici. Asta este momentul cand dementa vine. Raspunsul e ca SUA nu poate sa intervina peste tot in lume. Trebuie sa intervenim selectiv si foarte rar. Este un moment extrem, interventia militara pentru noi este ultimul pas cu trupele SUA. Dar cand trimitem fortele SUA, lucru pe care l-am inteles din experienta, este ca interventia trebuie facuta limitat si nu dezvoltand toate cautarile si fanteziile psihotice. Speram ca de data asta am inteles, caci de obicei copiilor le trebuie timp ca sa invete lectia. Aveti dreptate, noi nu putem sa intervenim peste tot ca un imperiu. Englezii nu au ocupat India, ci au luat statele individual si i-au facut sa se bata unii impotriva celorlalti. Englezii au instalat ofiterii lor in armata indiana. Romanii nu au trimis trupe departe de arealul lor, dar au instalat regi pro-romani. Acesti regi au fost instalati de romani si aveau putere in alte tari, iar acesti regi trebuiau sa asigure pacea. 
Partidele pilot de exemplu. Imperiile care au incercat sa domneasca in tarile ocupate au esuat. Cum s-a intamplat cu imperiul nazist, pentru ca nimeni nu are atata putere sa domneasca direct. Problema aici este de intelepciune. Oricum nu este problema noastra in prezent, dar acest lucru spune ca suntem un imperiu, de aceea nu trebuie sa gandim ca trebuie sa ne relaxam, sa mergem acasa si sa nu ne mai gandim la nimic. Suntem doar la al treilea capitol din carte. Noi suntem un imperiu foarte tanar, nici nu ne-am gandit sa fim un imperiu. Noi am vrea sa mergem acasa si sa avem libertatea visata, dar nu se intampla asta.

Reporter – (Reprezentantul general din Croatia): Ca un student al istoriei, imi aduc aminte ca noi am trait intr-o uniune personala, in jur de 700 ani si oamenii vorbesc despre Iugoslavia, ei niciodata nu vorbesc despre Croatia si Ungaria petrecand 7 secole impreuna. Asta este mai mult o discretie. Este in interesul U.S. sa desparta Rusia de puterea europeana? Cum prevedeti arhitectura odata ce va imploza? Ce se va intampla? Este un scenariu infricosator. Puteti sa ne spuneti mai multe?

George Friedman- Amintiti-va structura Europei, pentru planul Pilsudski este o linie, in vest Europa financiara, in est este Rusia. Nimeni nu vrea sa ocupe permanent Rusia, dar Rusia se tot muta inspre vest, iar locul ei este in est. Linia incidentelor este de-a lungul granitei tarilor Baltice, Bielorusia si Ucraina. Intrebarea actuala pe masa pentru rusi este daca aceasta zona tampon e o zona neutra sau una a vestului, care a mers prea departe  in Ucraina, in asa fel incat hotarul sa fie la doar 75 km de Stalingrad si 500 km de Moscova? Pentru Rusia, statutul Ucrainei este unul existensial, iar rusii nu o pot lasa sa plece. Pentru SUA, daca rusii continua sa avanseze in Ucraina, atunci trebuie opriti. De aceea, SUA incep aceste actiuni ca cele ale generalului Hodges, care nu poate ramane orb la toate acestea. Este vorba de a pre-pozitiona trupe in Romania, Bulgaria, Polonia si in zona Baltica. Acesta este teritoriul dintre mari, Marea Neagra si cea Baltica. Domnul Pilsudski a elaborat acest plan. Aceasta este solutia preferata de SUA. Nu avem raspuns la intrebarea ce face Germania in aceasta situatie. Variabila necunoscuta in Europa este daca SUA va instala aceasta centura sanitara de securitate. Nu in Ucraina, ci mai in vest, unde influenta Rusiei nu mai e ca in Ucraina. Nu stim care va fi atitudinea nemtilor, Germania fiind intr-o situatie foarte particulara, fostul cancelar Gherhard Schroder este in consiliul de supraveghere al Gazprom, nemtii au o relatie foarte complexa cu rusii. Germanii insisi nu stiu ce sa faca. Trebuie sa-si exporte produsele, iar rusii sa le primeasca, iar pe de alta parte, daca pierd zona de liber schimb, au nevoie sa construiasca ceva diferit. Pentru SUA, intereseul primordial este sa impiedice ca tehnologia germana cu capital german si resursele naturale cu forta de munca rusesti sa se uneasca. Este ceea ce de secole SUA incearca sa impiedice. 
Cum putem face acest lucru? SUA a pus pe masa planul, este linia dintre Marea Baltica si Marea Neagra. Rusia a avut mereu cartile pe masa, ei vor ca Ucraina sa fie o tara neutra si nu o tara pro-occidetala. Bielorusia este alta mancare de peste. Acum, cine imi va spune ce va face Germania in aceasta situatie, imi va spune care va fi istoria viitorilor 20 ani? Nemtii trebuie sa ia o decizie, iar acest lucru este problema eterna a Germaniei. Este o putere economica, dar este fragila geopolitic si deci nu stie niciodata unde si cum isi va vinde exporturile. Din 1871 aceasta a fost problema Germaniei si intrebarea Europei. Ganditi-va la intrebarea Germaniei care iese acum la suprafata. Este urmatoarea intrebare care trebuie pusa, ceea ce nu putem sa facem, deoarece nu stim ceea ce Germania va face"
 loading...

Comentarii
 • Teodorovici a facut ieri o escala in Rusia in drumul spre Paradisul Fiscal din Cuba, Liviu Dragnea si PSD spun ca UE este dracul, bunicul lui Dragnea a fost militar instruit in Rusia, incet incet ne apropiem de Comunism si de tirania lui Putin pe modelul Erdogan din Turcia.

  Important este ca ne-a marit pensia cu 100 Ron desi utilitatile si mancarea s-au scumpit cu 150 Ron.

  • Coalitia PSD-ALDE tocmai a votat o Lege ce legalizeaza transportul Uber-Taxify, de ce ? Pentru ca au nevoie de bani pentru pensii, la fel cum au coalizat cu UDMR pentru a vota Legile Justitiei. Sah Mat postacule.

   • Esti un mare mincinos. Sunt bani pentru pensii. PSD a mutat pensiile speciale la ministerele de care tin. De exemplu, din fondurile pe care le primeste, SRI trebuie sa plateasca si salariile si pensiile. Rezultatul este ca fondul de pensii a ajuns pe plus. Sunt bani pentru pensii.

    • Daca sunt bani pentru pensii de ce nu s-a marit punctul de pensie in ianuarie 2019 si s-a amanat pentru Septembrie ? Deficitul este de 4%, cam atat pierd pensionarii pentru ca nu li s-a indexat pensia.

     Intre timp Dragnea plateste 2.000 Euro pe zi pentru internarea la Spitalul privat Sanador

 • ma securistule, nu mai dezinforma lumea.aplici tactica nazistilor?stii cum au ajuns la putere ?mai deschide tv si pe history.sprijiniti valorile nazistilor nebunilor!!!nu aveti pic de patriotism in voi!va vindeti tara si urmasii strainilor. Rata inflatie e mai mica decat procentul cu care sa marit pensia ma nesimtitule.ai bunici?ai bun simt?sau ai pe draq in tine?nu a fost de la ceausescu o rata de somaj atat de mica in tara.pibul e cu 25% mai mare ca acu 3 ani! dar astea nu conteaza la voi nazistilor.

  • Nu este o rata mica a somajului deoarce cateva milioane de romani sunt plecati la munca in alte tari..dar unde nu-i cap este vai de picioare!!

 • Nu sunt PSD IST,MA DEZGUSTA MAXIM ATITUDINEA SI MIZERIILE ARUNCATE DE CEI CE SE AFISEAZA CA FORMATORI DE NOI SCHIMBARI..VAI DE VOI…Pnl isti fomisti ..primii v as fi impuscat odata cu voi pe toti cei care doriti sa va lansati ca asta va sta in fire cu dezinformari si atitudini de curve

 • USA este aliatul României și principalul garant al securității României! Când publicați astfel de materiale verificați mai întâi dacă cei care propagă astfel de idei nu sunt sponsorizați de GAZPROM sau de alte companii rusești, sau direct de Rusia lui Putin.

 • Inima tefelistului este inima de sluga. Nu concepe sa nu aiba stapan. Asta este linia lui de gandire si crede ca toti sunt la fel ca el.
  Tefelistul crede ca este sluga SUA si, fidel liniei lui de gandire, crede ca non-tefelistii sunt slugile Rusiei. Se inseala in ambele privinte. Pentru SUA, tefelistul este un idiot util. Se va debarasa de el fara sa clipeasca. Non-tefelistul nu vrea sa fie sluga nimanui. Nu are nevoie de asa ceva.

 • DA chiri-tei dupa ce a defrisat centrul orasului acum taie si brazii. In schimb oficiosul primariei nu scoate un cuvant. Sa va fie rusine!

Adauga un comentariu