Magazin

ULUITOR! Locul in care FEMEILE maritate au voie sa faca AMOR cu mai multi masculi, iar barbatii sunt SCLAVII lor! Cum ARATA! – FOTO

Publicat: 04 sept. 2016

Un fotoreprotaj realizat recent de fotoreporterul Henrietta Butler ridica valul asupra stilului de viata al nomazilor din Sahara. Strainii i-au numit in deradere „tuaregi”, dupa un stravechi termen arab, „twareg”, care inseamna „cei abandonati de zei”, cu siguranta o aluzie la traiul dur din inima celui mai mare desert al planetei. Ei isi spun simplu „imashaghen”, in traducere, „oamenii liberi”.

De secole, triburile tuaregilor traverseaza desertul Sahara, uneori conduse de un orb care se foloseste de simtul acut al mirosului pentru a-si ghida oamenii pe o carare sigura ce evita nisipurile miscatoare sau izvoarele otravite. Barbatii tuareg sunt cunoscuti si ca “oamenii albastri ai Saharei”, pentru ca vopseaua albastra a esarfelor pe care le poarta se transfera pe chipul lor, ceea ce le da un aer misterios. Indiferent de religia pe care au adoptat-o de-a lungul timpului, libertatea si traiul nomad au fost pastrate cu sfintenie de tuaregi.

Femeilor li se permite sa aiba multipli parteneri sexuali, raman stapane pe proprietatile pe care le detin la divort si daca ajung soacre, sunt pur si simplu venerate de ginerii lor, care nu indraznesc sa manance in aceeasi incapere cu ele. De altfel, drepturile femeilor au fost tot timpul respectate chiar in perioade in care legile europene inspirate de Dreptul roman ingradeau libertatile acestora. Majoritatea triburilor de tuaregi sustin ca sunt descendenti ai reginei Tin Hinan, care a trait in secolul al lV-lea.

In prezent, tuaregii sunt convertiti la Islam, dupa ce au fost crestinati pe timpul romanilor. In mod surprinzator, chiar daca au aderat la Islam nu sunt acceptati de toata lumea musulmana, tocmai pentru respectul aratat femeilor. In cazul tuaregilor, barbatii sunt cei care isi acopera fata si nu femeile, iar explicatia oferita fotoreproterului occidental Henrietta Butler de un intelept al tribului este cat se poate de simpla: „Femeile sunt frumoase. Vrem sa le vedem fetele”.

Femeile tuareg sunt consultate cu privire la toate hotararile luate pentru bunastarea comunitatii si au parte de libertati de neimaginat in lumea musulmana. Unei fete tuareg i se permite sa aiba cat de multi iubiti doreste, cu conditia sa respecte regulile stricte ale intimitatii, care guverneaza viata triburilor nomade.

Adica, barbatul o poate vizita in cortul sau doar dupa caderea noptii si trebuie sa plece la rasarit. Femeile tuareg nu sunt fortate sa se casatoreasca, nu exista casatorii aranjate si nici limite de varsta impuse.

Baietii tuareg incep sa-si acopere capul din adolescenta. Unii spun insa ca valul purtat de barbati este foarte practic pentru a se feri de Soarele arzator si de nisipul purtat de vant. O alta explicatie este ca esarfa purtata pe cap ii protejeaza de spiritele rele care ies prin gura oamenilor.

Adauga un comentariu