Eveniment-Social

Uluitor. Tot traficul din Iasi va fi dat peste cap. Primarul Mihai Chirica a luat aceste decizii fara sa dea inapoi – SCHITE

Publicat: 25 iul. 2018

@ In perioada urmatoare, municipalitatea ieseana va trece la implementarea mai multor masuri in traficul din oras @ Primaria va trece la restrictionarea circulatiei in unele zone sau la instituirea mai multor sensuri unice in diferite cartiere din municipiu @ In plus, vor fi desfiintate mai multe treceri de pietoni  

Municipalitatea ieseana a pregatit o serie de decizii legate de traficul rutier care vor da peste cap total soferii din oras. Masurile au fost deja aprobate in Comisia de Circulatie de la nivelul Primariei si vor intra in vigoare in cel mai scurt timp. Sefii din Palatul Roznovanu au aratat ca toate aceste masuri au fost luate pentru fluidizarea circulatiei rutiere din oras.

Astfel, sefii municipalitatii au decis sa instituie sens unic pe strada Barbu Lautaru, pe tronson cuprins între strada Smârdan si strada Rândunica, dar si un alt sens unic pe strada Romana, pe tronsonul cuprins între strada Decebal pâna la blocul M2, respectiv zona strazii Ion Neculce, sens spre Podul de Piatra. Pe langa aceste detalii ce tin de fluidizarea traficului rutier, in Palatul Roznovanu a mai fost propusa si o amenajare trecere de pietoni pe stradela Saulescu, trecere ce va fi amenajata la la intersectia cu strada Silvestru.

Totodata, o alta trecere de pietoni va fi amenajata pe strada Ciurchi, in dreptul cladirii Tudor Center. Un alt sens unic propus in cadrul Comisiei de Circulatie va fi cel de pe strada Delfini, sens dinspre strada Vasile Lupu spre strada Ciurchi.

"Sunt masuri importante de circulatie, masuri care vizeaza transformarea din radacini a unor zone din municipiul Iasi. Sunt strazi pe care le modernizam in momentul de fata, lucrari ce trebuie finalizate pana la inceperea scolii", a spus primarul Mihai Chirica.

Lista modificarilor din traficul iesean este insa mult mai mare. Conform primarului Mihai Chirica, in lista au mai intrat si detalii ce tin de montarea indicatorului Oprirea interzisa pe strada Spital Pascanu, în zona Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dar si montarea indicatorului Oprirea interzisa pe strada Th. Pallady, pe strada Buna Vestire, strada M. Kogalniceanu si strada Ralet.

In plus, edilul a aratat ca se doreste si desfiintarea trecerii de pietoni de pe strada Nicolae Balcescu la intersectie cu strada Vasile Conta.

"Un alt lucru foarte important este si desfiintarea trecerii de pietoni de pe strada Nicolae Balcescu, la intersectie cu Vasile Conta. Este trecerea de pietoni care gatuia de fiecare data circulatia spre Spitalul Sf. Spiridon, unde se faceau cozi interminabile si era nesemaforizata", a mai spus Mihai Chirica.

Peron de tramvai pe strada Palat

In lista Primariei municipiului Iasi au mai intrat si sincronizarea semafoarelor timp verde pentru tramvai si autovehicule la stânga, pe bulevardul Nicolae Iorga, la pasajul de cale ferata spre Galata, dar si instituirea sensului unic pe strada Dumbrava Rosie. Aceasta decizie va cuprinde mai multe etape, una vizand sensul de coborâre pe tronsonul cuprins între strada Toma Dumitrescu si strada George Cosbuc, iar cealalta pe sensul de urcare, pe tronsonul cuprins între strada Toma Dumitrescu si strada George Topârceanu.

In cadrul sedintei Comisiei a mai fost luata in calcul si montarea unui indicator de tip "Oprirea interzisa", pe strada Inculet, pe tronsonul cuprins între Soseaua Nicolina si pârâul Nicolina, in dreptul benzinariei Mol.

In plus, se are in vedere si interzicerea virajului la stânga la intersectia Soselei Nicolina cu strada Arh. Berindei, dar si amenajarea unui sens giratoriu în intersectia strazilor Ion Creanga – Fântânilor si Aurel Vlaicu.

Primarul Mihai Chirica a anuntat si permiterea circulatiei auto si pe linia de tramvai în dreptul peroanelor de pe Soseaua Moara de Foc – Pasaj Octav Bancila, instituirea sensului unic pe strada Ciurchi, tronsonul cuprins între strada Han Tatar si strada Vasile Lupu, pe sensul de mers spre strada Vasile Lupu.

Primaria mai are in vedere si instituirea sensului unic pe strada Logofat Tautu, pe fosta Sulfinei, pe tronson cuprins între strada Lascar Catargi si strada Nicolae Gane, cu sensul de mers spre Nicolae Gane.

Conform edilului Iasului, comisia a mai avizat si infiintarea unei treceri de pietoni pe Aleea M. Sadoveanu, în dreptul statiilor de transport public din dreptul cartierului Carol I, dar si semaforizarea intersectiei de la Pod Metalurgie în tandem cu cele doua Splaiuri.

Citeste si: Toti soferii din Iasi sunt vizati de aceste masuri. Traficul de la intrarea in oras va suferi schimbari majore. Decizia a fost deja luata – FOTO

Totodata, in perioada urmatoare se va institui circulatie în ambele sensuri pe strada Ornescu, cu verde intermitent dreapta, la intersectie cu strada Elena Doamna, dar si faptul ca circulatia din intersectia strazii Han Tatar cu strada Ciurchi se va realiza prin ocolire dreapta a insulei.

Pe de alta parte, se urmareste si amenajarea unui peron statie mijloace de transport în comun, pe strada Palat, în dreptul Salii Polivalente, pe sensul de mers spre Podu Ros.

Comentarii
  • Mai bine rezolva si reamplasarea statiei de tramvai de la baza pasajului Nicolina, unde permanent sunt accidente chiar si mortale. Este asa de greu sa mute statia cu 50 metri mai inainte (in dreptul magazinului Lidl) unde este si trecere de pietoni si semafor? Cati trebuie sa mai moara ca sa se ia o hotarare?

  • Va supunem atentiei si situatia strazilor dintre blocuri ; un exemplu este strada Decebal din intersectia cu, Complexul Cantemir, prin fata Scolii Titu Maiorescu, continuand cu Aleea rozelor, care arata deplorabil. Prin fata scolii Titu Maiorescu sunt mari diferente de nivel, incat suntem nevoiti sa facem off-road, iar pe Aleea Rozelor se circula ca in evul mediu.

  • luati-va tramvaile si bagativile in cur cu tot cu peroanele voastre de *****! la cat de aglomerat e orasul peron pentru tramvai pe palat va trebuie imbecililor si semafor in metalurgie cel mai aerisit cartier din iasi …..idiotilor faceti praf din orasul asta! sigur tot ideile idiotului ala de simirad sunt de care ca de un blestem nu mai scapa iasul….

  • Aici se mănâncă ca__cat si primarul face ce vrea el. Voi vorbiti si el va fura pe fata. Un oraș de prosti care se lasa cumpărați de trei cuvinte frumoase.El acaparează,, Tichigi _village , Pizzerie Piata Unirii., Pizzerie Mama _Mia , blocuri Tudor Vladimirescu , cluburi la din, ETC si voi mâncat o rahat.Alegegi ca prostii

  • Ar trebui facut ceva si cu strada Petre Andrei. Incepe in curand scoala iar traficul devine un cosmar in dreptul Liceului de Informatica. Poate un sens unic ar ajuta?

Adauga un comentariu