Eveniment-Social

Uluitor! Un mare proiect va fi ridicat la marginea Iasului. Iata primele imagini cu obiectivul de milioane de euro

Publicat: 19 nov. 2018
1

@ Decizie bomba luata la varful Iasului @ O disputa pornita intre sefii administratiei din Iasi a facut ca un proiect de milioane de euro sa fie mutat in afara municipiului @ Decizia a fost schitata, iar primii pasi au fost deja facuti @ Noua constructie ar urma sa fie ridicata pe o suprafata de opt hectare @ O alta autoritate nu abandoneaza insa planul initial

Un plan legat de o investitie de cateva milioane de euro a ajuns sa prinda contur intr-un loc total neasteptat. Disputa dintre conducerea Consiliului Judetean Iasi si cea a Primariei Municipiului Iasi a facut ca proiectul unei sali polivalente moderne sa fie mutat in afara orasului.

Proiectul demarat inca de anul trecut de municipalitate a fost lasat in asteptare de Consiliul Judetean Iasi, care nu a mai dat avizele necesare, astfel incat lucrurile au luat o cu totul si cu totul alta intorsatura.
Pentru ca sala polivalenta din Moara de Vant nu a avut trecere la varful judetului, autoritatile judetene au decis sa initieze un alt proiect, noua sala urmand a fi ridicata tocmai la Miroslava.

"Consiliul Judetean Iasi intentioneaza sa obtina fondurile necesare construirii unei Sali Polivalente pentru cetatenii judetului Iasi. Avand in vedere ca populatia judetului Iasi este concentrata majoritar in Zona Metropolitana Iasi, amplasamentul acesteia trebuie identificat in cadrul acestei arii geografice. Cum in proprietatea judetului Iasi nu avem un teren care sa permita construirea unui astfel de obiectiv prin adresa nr. 31751/13.11.2018, ne-am adresat comunei Miroslava careia i-am solicitat punerea la dispozitie a unui amplasament care sa aiba acces la un drum national sau european, sa fie usor de racordat la infrastructura de utilitati publice si care sa nu faca obiectul unor cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privata sau de restituire, depuse in temeiul actelor normative cu caracter special privind fondul funciar, respectiv cele care reglementeaza regimul juridic al imobilelor preluate in mod abuziv de statul roman in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, nu este grevat de sarcini si nu face obiectul unor Iitigii", au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Cei de la Miroslava nu au dat inapoi si au fost de acord cu decizia conducerii Consiliului Judetean. Noua sala de 15 mii de locuri ar urma sa fie ridicata pe o suprafata de opt hectare, teren in apropiere de rondul de la centura, in Uricani, langa baza sportiva.

"Terenul care se preteaza pentru constructia Salii Polivalente este cel situat in apropierea Bazei sportive Uricani, identificat cu numere cadastrale 82363, 82376 si 85725 din UAT Miroslava.Va rugam sa aprobati darea in administrarea Consiliul Judetean Iasi pentru o perioada de 25 ani a suprafetei de 8,65 ha, teren identificat sub numerele cadastrale 82363, 82376 si 85725 din UAT Miroslava, judetul Iasi. Pe toata perioada de administrare a terenului de catre Consiliul Judetean Iasi dreptul de proprietate ramane al comunei Miroslava", se mai arata in proiectul de hotarare.

Citeste si: O noua sala polivalenta in Iasi. Va avea peste 16.000 locuri

Scandal politic pentru sala de sport

Intre primarul Mihai Chirica si Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, s-a iscat un conflict legat de sala polivalenta, conflict care a escaladat si care a cuprins aceasta investitie atât de necesara pentru sportul iesean.

Maricel Popa a sustinut ca proiectul salii din Moara de Vant nu poate fi avizat pentru ca se afla aproape de viitorul Spital Regional de Urgenta, in timp ce sefii administratiei iesene sustin contrariul.

Marice Popa a sustinut ca CJ s-a angajat sa rezolve proiectul si ca, daca in urmatorii trei ani nu o sa obtina finantarea, comuna Miroslava poate sa reintre in administrarea terenului respectiv. Intre timp, municipalitatea vrea sa initieze un alt proiect legat de o sala polivalenta in zona garajului Companiei de Transport Public din cartierul Tudor.

Citeste si: Bataie crunta intre sefii Iasului! Sertarul cu secrete a fost deschis! Acuzatii grave si promisiuni aruncate din toate partile

Pe terenul de patru hectare ar urma sa fie ridicata o sala polivalenta de pana in zece mii de locuri, dar si cateva sute de locuri de parcare. Pentru acest proiect, municipalitatea nu mai are nevoie de avizul Consiliului Judetean Iasi.   

Comentarii
 • 1. O sala de sport este folosita pentru competitii (din cand in cand) si pentru antrenamente (zilnic). Pentru antrenamente, Miroslava este prea departe. Nu este practic. Sala o sa fie folosita numai pentru competitii si atat. Nu se justifica banii.
  2. Un oras ca Iasul nu poate avea o singura sala polivalenta. In loc sa faci una uriasa, pentru toate sporturile. Mai bine faci trei, mai mici si specializate. Una din ele ar putea fi pe Bulevardul Chimiei, intre Tudor si Metalurgiei.

 • Locaţia din Miroslava este perfectă, îndeplineşte toate cerinţele:
  – în jurul sălii se pot face o mulţime de locuri de parcare;
  – (din câte ştiu) autobuzele CTP fac curse pe ruta Iaşi-Miroslava;
  – evenimentele sportive nu vor deranja fonic pe nimeni;
  – evenimentele sportive nu vor sufoca traficul rutier al oraşului;
  – o sală de sport mare înseamnă mai multe locuri pentru spectatori;
  – o sală de sport mare înseamnă condiţii mai bune pentru sportivi.
  În concluzie, aplauze şi felicitări dlui Maricel Popa!

 • este un teren liber la intrarea in tibanesti pe dreapta si primarul este de la psd . este cea mai buna locatie nu-i asa d-le popa ??? este si autobuz . nu va e rusine duceti de ripa tot dar absolut tot , oameni de nimic asta sunteti .

  • Şi totuşi, nu este normal să sufoci oraşul Iaşi cu betoane.
   Nu este normal să sufoci oraşul Iaşi cu autocare.
   Oamenii din oraşul Iaşi (oraş care-i deja plin cu betoane şi arhiaglomerat) vor parcuri pentru copii, vor spaţii verzi, vor locuri de parcare.

 • Si cu ce folos cand nu se investeste in sportul iesean ? Handbal nu,fotbal nu,basket nu,rugby nu,pentru ce,sa ne batem joc niste oameni care muncesc pentru sport ?

 • Ce parinte vine sa stea 3-4 ore in Miroslava de ex ala din Tatarasi sau Copou daca acolo ii cere antrenorul sa vina nu uitati ca totul costa bani iar daca crede ca cineva isi chinuie copilu asa se inseala trafic distanta nervi stres si pt ce? oricum nu da comunitatea 2 parale pe sporturile ce genereaza educatie,sanatate,demnitate etc astea nu produc bani

Adauga un comentariu