Actualitate

Uluitor! Un tanar iesean a avut o moarte care i-a inspaimantat pe medici

Publicat: 21 apr. 2013
1

@ Medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu au fost profund impresionati de parintii unui tanar, care au fost la un pas de a-si da viata numai ca sa nu isi ingroape si al doilea copil @ Nu a avut nicio boala, nu il durea nimic si dintr-o data a paralizat @ La spital, diagnosticul a fost crunt: creierul era plin de tumori @ Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, medicii au descoperit ca baiatul era infectat cu HIV

De-a lungul anilor au vazut fel de fel de cazuri care de care mai dramatice, dar parca nici unul ca cel al unui tanar de 20 de ani dintr-o comuna ieseana. Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi i-a emotionat pe medici pana la lacrimi. Parca nu le-a fost niciodata atat de greu sa pronunte in fata parintilor numele bolii si, dupa cateva zile, sa le dea cea mai cumplita veste. Cu greu au incercat sa-si stapaneasca lacrimile atunci cand au vazut chipurile celor doi parinti sfasiati de durere. Pentru ei totul se sfarsise: era al doilea copil care le murise. Primul a decedat la o varsta frageda. Nu si-au inchipuit niciodata ca Adrian ii va parasi pentru totdeauna la vasta de 20 de ani. Nimic nu prevestea ca vor ramane fara unicul copil. Grija lor era ca Adrian sa-si intemeieze o familie, sa creasca nepoti. Nici prin vis nu le-a trecut ca isi vor ingropa si al doilea copil.

Descoperirea medicilor i-a zdruncinat pe parinti

Totul s-a intamplat extrem de repede. Pur si simplu, Adrian a paralizat peste noapte. Cand s-a trezit, nu isi mai simtea picioarele. Speriati, parintii si-au dus imediat baiatul la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu. Stiau ca au un copil sanatos, care nu a avut niciodata probleme de sanatate si au crezut ca este ceva trecator. Investigatiile medicale au aratat ca baiatul este intr-o stare de sanatate extrem de grava. Avea creierul plin de tumori. Medicii nu il puteau opera si nici nu vedeau o solutie favorabila. Ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, medicii au mai descoperit ceva: in organismul tanarului era prezent Virusul Imunodeficientei Umane (HIV), care ataca sistemul imunitar si produce, mai apoi, SIDA. De la o zi la alta, starea de sanatate a lui Adrian se deteriora foarte mult. Pentru medici, problema cea mai mare erau tumorile cerebrale care, dupa cateva zile, i-au provocat decesul. Tanarul a murit la sfarsitul saptamanii trecute la unitatea medicala mentionata. „Este o drama foarte mare ca sa putem discuta despre acest caz. Acei parinti sunt devastati. Nici nu stim daca vor avea puterea sa treaca si peste decesul celui de-al doilea copil. Nu putea veni mai devreme la spital pentru ca nu a avut niciun simptom. Era tanar, nu il durea nimic. Nimeni nu a stiut ca este infectat si cu HIV. Asta s-a descoperit in spital. Avea multe tumori cerebrale. Nu mai putea fi salvat. Suferinta parintilor este uriasa”, au spus medicii.

Comentarii
Adauga un comentariu