News Flash:

Umbra lui Ceausescu bantuie Biblioteca Asachi

13 Ianuarie 2009
10377 Vizualizari | 37 Comentarii
Catalin Bordeianu
• Scandal rabufnit la Biblioteca Judeteana Gh. Asachi din Iasi Directorul bibliotecii, Catalin Bordeianu, si-a angajat sotia la biblioteca si este acuzat ca angajatii de la Sectia de Imprumut pentru Copii trebuie sa faca temele cu fetita de sapte ani a directorului Catalin Bordeianu infirma categoric toate aceste acuzatii si considera ca este vorba de calomnie si ca, atata timp cat este o institutie cu aproape 100 de femei, acuzatiile pornesc si din motivul ca el este barbat

"Tot ceea ce se vehiculeaza la adresa mea tine doar de domeniul calomniei. Sotia mea a fost angajata in urma unui concurs public din decembrie 2008, unde au mai participat inca doi concurenti si nu au fost semnalate contestatii privind concursul. Acuzatiile sunt doar o trista refulare a cuiva... Si sa va mai spun ceva: ganditi-va ca biblioteca are 120 de angajati din care 100 sunt femei, iar intamplarea a facut ca in ultimii 20 de ani sa fie directori doar femei, iar o parte din rigoarea mea a deranjat, dar se cuvine sa le-o impunem celor care sunt deranjati", a declarat directorul Bibliotecii Judetene Gh. Asachi, Catalin Bordeianu.

Scandal rabufnit la Biblioteca Judeteana Gh. Asachi din Iasi. Directorul bibliotecii, Catalin Bordeianu, si-a angajat sotia la biblioteca si este acuzat ca angajatii de la Sectia de Imprumut pentru Copii trebuie sa faca temele cu fetita de sapte ani a directorului.

Mai mult, cititoarele se plang ca nu le mai este permis accesul la sala de lectura cu imbracaminte lejera sau cu decolteu. Pe holurile institutiei publice sunt tablouri cu imaginea directorului Bordeianu si cu lucrari ale acestuia langa autori consacrati precum Eminescu, Slavici sau Caragiale.

Niste femei!

Catalin Bordeianu infirma categoric toate aceste acuzatii si considera ca este vorba de calomnie si ca, atata timp cat este o institutie cu aproape 100 de femei, acuzatiile pornesc si din motivul ca el este barbat. "Tot ceea ce se vehiculeaza la adresa mea tine doar de domeniul calomniei. Sotia mea a fost angajata in urma unui concurs public din decembrie 2008, unde au mai participat inca doi concurenti si nu au fost semnalate contestatii privind concursul. Acuzatiile sunt doar o trista refulare a cuiva... Si sa va mai spun ceva: ganditi-va ca biblioteca are 120 de angajati din care 100 sunt femei (rade - n.r.), iar intamplarea a facut ca in ultimii 20 de ani sa fie directori doar femei, iar o parte din rigoarea mea a deranjat, insa se cuvine sa le-o impunem celor care sunt deranjati... Nu este adevarat ca fetita mea isi face temele cu angajati ai bibliotecii. Prezenta fiicei mele se datoreaza faptului ca doresc sa ii ofer o apropiere fata de lumea cartilor", a declarat ieri Catalin Bordeianu, directorul Bibliotecii Judetene Gheorghe Asachi din Iasi.

Legat de acuzatiile privitoare la faptul ca, alaturi de directorul economic Valeriu Stancu, directorul Bordeianu ia decizii absurde care sunt impuse celorlalti angajati, seful bibliotecii judetene afirma ca totul este neadevarat si ca exista atat Consiliul de Administratie, cat si Consiliul Stiintific si ca deciziile sunt luate in cadrul bibliotecii si nu arbitrar. "Responsabilitatea manageriala a domnului Valeriu Stancu este normala, el raspunzand de revista Cronica, si este directorul economic al bibliotecii. In nici un caz deciziile nu se iau fara a fi consultat Consiliul Administrativ si chiar mai mult, avem si un Consiliu Stiintific de mare valoare academica, cu oameni precum Valeriu Cotea, Victor Spinei sau Catalin Turliuc. Cat despre faptul ca este interzis accesul cititoarelor cu decolteu, totul este neadevarat. Dorim doar ca cititorii nostri sa aiba tinuta decenta", mai spune Bordeianu

Fara pensionari - cultul personalitatii

Directorul Bordeianu doreste sa scape de angajatii care sunt in prag de pensionare pe motiv ca nu mai pot face fata la nivelul cerintelor de astazi si nu pot invata sa lucreze cu sistemul informatizat al bibliotecii. "Cu tot regretul, cei care mai au un an sau doi pana la pensionare, dintre angajatii bibliotecii, nu mai pot tine pasul si trebuie sa inteleaga ca...! E greu sa invete sa lucreze cu sistemul informatizat. Imi pare rau ca nu am posturi unice de debutanti pentru a angaja multi tineri la biblioteca", a mai declarat Bordeianu. Pe holurile bibliotecii sunt tablouri cu imaginea directorului Bordeianu alaturi de figuri marcante ale culturii romane precum Eminescu, Slavici sau Caragiale.

Directorul spune ca acest aspect este legat de lucrarea dedicata si realizata recent, privind personalitatea marelui iesean Petre Andrei si ca, in aceste zile, vor fi scoase si vor fi inlocuite cu imagini ale poetului Mihai Eminescu, cu prilejul zilei de nastere a poetului, respectiv 15 ianuarie. "Este vorba doar de o expozitie dedicata lui Petre Andrei. Vor fi date jos in aceste zile cu prilejul expozitiei pe care o vom realiza cu ocazia zilei de nastere a lui Mihai Eminescu", a mai precizat Catalin Bordeianu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

niste femei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (37)

ion petrovici  | #53361
Catalin Bordeianu? Un frustrat, fost redactor la Scanteia Tineretului, un complexat care trebuia inlaturat imediat de la conducerea Bibliotecii. Abuzurile sale sunt mult mai mari decat scrieti dvs., personalul este terorizat, nu se mai poate asa, Biblioteca nu este proprietatea lui. Pana si closet personal si-a facut, cu cheie pe care numai el o are.
marean  | #53362
Tot ceea ce se spune in articol este foarte adevarat si reprezinta doar o mica parte a realitatii. In sfarsit, cineva a bagat de seama.
el  | #53363
CE TOT BATI ACOLO DIN GURA BRE , OAMENII IS DE O VIATZA ACOO SI MAI AU 1 SAU 2 ANI SI TU IMI SPUI MIA CA NU MAI SUNT IN STARE ???? DAR TU CATI ANI AI MAI ????? TU MAI ESTI IN STARE , HAI SA DAM CONCURS SI ITI SPUN SIGUR CA CINEVA ITI VA LUA SCAUNUL !!!!!! ESTI TU ALA BUN ( DEMONSTREAZA)
Cassandra  | #53364
Declaratii incorecte, grandomane si misogine ale unui director prea grabit sa rezolve probleme personale. Nicolae Busuioc a fost director pana in2001, iar pe vremea directoarei Leonte atmosfera era destinsa si distinsa. Se pare ca grandomania va invinge Romania!
Un cititor  | #53365
Triost articol ! Cine sint intelectualii care conduc biblioteca ? Unde este spiritul stiintific>? In consiliul stiintific nu este nici un bibliotecar adevarat ! Biblioteca nu este o institutie de rind, are reguli precise, este o stiinta a bibliotecilor !Cestudii biblioteconomice au cei ce conduc aceasta institutie?
escu...  | #53366
Valentin, daca tot te preocupa bibliotecile vezi si ce se intimpla la bblioteca de istorie &litere.. ca e frig.. si stau studentii cu caciuli pe cap, haine in spate si manusi pe miini.. ma rau ca pe vremurile pe care le credeam apuse..vine sesiunea.. nu se poate redacta cu manusi pe miini.. imaginile ar trebui trimise la rectorat.. halal cultura si invatamint..
mihai  | #53367
Toata Romania este bintuita de umbra lui CEAUSESCU, TRAIASC PCR DEMOCRET ; HOTI SI CORUPTII ROMANIEI; CARE NE MACINA VIETILE.. ASTA ESTE ROMNIA
io  | #53368
ehe-he...voi nici nu banuiati ca o sa lucrati la vreun ziar pe vremea cand Bordeianu lua spagi pt examene la P.Andrei, atat pt el cat si pt alti "profesori".
Nae  | #53369
Foarte bine, domnilor ziaristi, ca scoateti la lumina ceea ce se intimpla la Biblioteca Asachi. Insul asta pus pe capatuiala, C.Bordeianu, e un profitor notoriu, o lichea si un impostor intelectual. Interesati-va si cum si-a luat doctoratul, cautati-i cartile si veti vedea ca nu le gasiti prin biblioteci (fiind plagiate ordinare din autori francezi, au fost tiparite in tiraje ultra-confidentiale). Iar apucaturile astea de buhai comunist reflecta nimic altceva decit mentalitatea decrepita a unui parvenit care, atunci cind primeste un birou, isi aduce mai intai mocheta de-acasa, spre a si-o pune pe perete, dupa care se muta in el cu tot cu familie. Cit despre nevasta-sa, aia e incapabila sa gindeasca, darmite sa sustina un "concurs". Copilul e nevinovat, pacata ca nu si-a putut alege parintii. Mai sapati si tineti-l in sah, ca merita nulitatea asta.
A.V.  | #53370
Acesta este tristul adevar. Astfel de oameni nu vor recunoaste insa, niciodata. Nu vom auzi scuze de la ei, nu isi vor da demisia, rusinati. Cu toate acestea, este bine ca faptele lor sunt facute publice, ca adevarul iese usor-usor la iveala. Felicitari celor care au spus adevarul si celor ce doresc sa-si pastreze integritatea morala. Lacomia, impostura, minciuna NU trebuie sa faca legea in tara asta!
un poet  | #53371
stiam ca [prin anii 60=80 biblioteca era cea mai buna din tara.Avea numai 35 de salariati. Ce fac azi cei 12o de oameni. ? Unde stau ei>?Ce activitate stiintifica exista azi fata de cea realizata in deceniile mentionate?
stroe  | #53372
Jos Bordeianu! Jos impostura! Jos parvenitismul! Pina si Doru Tompea, protejatorul lichelei, s-a spalat pe maini de acest gindac cu pretentii de intelectual!
Emilian  | #53373
Hai sa va spun una tare - cica ma-sa lui Bordeianu il dojenea, acum vreo citiva ani, pe copilul de lapte Catalin ca "nu-i in stare sa ajunga si el macar un ministru"... Asa ca baietanul s-a-ncordat, s-a vrut decan pe la taraba universitara a lui Niculescu, dar n-a fost sa fie, ca i-au tabacit dusmanii bolovanului de Niculescu fundul plin de celulita, dupa care s-a priponit precum vitelul in biroul de director la Asachi. Mai e un pic si, poate, ma-sa isi va implini visul, acela de a-l vedea ministru. Da-i tare, Bordeiene, cu impostura orice e posibil!
Odette  | #53374
Fira-i tu al dracu` de `telectual, Cataline mama! Cum esti tu si "poet", si "sociolog", si "pedagog"! Bibliofilu` mamii... Ia zi, ce spagi luai tu pe la "Petre Andrei"? Sau sa o intrebam, poate, pe domnisoara Petraru, aia de ti-a fost studenta, iar astazi ti-este asistenta? Ia zi, pe examen, pe licenta...
ioan  | #53375
Asa este. Toti fac sluj in fata copilului. Toti trebuie sa faca lectii cu copilul, sa-l plimbe , iar copilul vorbesste cu angajatii la per`tu. Este incredibil. un copil invarte biblioteca pe degete. Rusine.
raluca  | #53376
Ia uite unde statea barbatul fatal Hai ca-ti vine sa razi in hohote. Domnule Catalin, dar ai o impreisie fffffff buna despre tine.
florin sova  | #53377
Un omulet penibil si complexat! Cu suturi in fund trebuie scos din cultura. Cavalerul lu peste prajit, un neavenit. Dom Simirad, scapati de limbric ca va vorbeste de rau peste tot. Ia zi, Bordeianule, cum vroiai tu sa scoti la concurs post de jurist student? Nu ti-e rusine, chiar crezi ca faci tu ce vrei? Stai sa vezi tu de acum inainte presa pe capul tau, televiziuni... Sobolanule!
cititor  | #53378
In general, cand apare un astfel de articol, cititorii se impart in doua categorii: cei care subscriu la acuzatii si cei care ii iau apararea impricinatului. Aici vad ca reprezentantii celei de a doua categorii nu exista. Convins ca omul are nevoie de aparare, ma erijez eu in aparator fara studii de specialitate. Saracul om, daca nu are cu cine sa-si lase fetita, nu e mai firesc sa o familiarizeze cu lumea cartilor si a bibliotecii, ca dupa ce ii face buletin, la 10 ani, ca doar taica-su ii director la Asachi o baga si pe ea sef serviciu la BJ, alaturi de mami si de tati. Apoi, ce, n-are voie omul sa aiba poze cu el? Orice om are poze cu el prin casa, iar cum biblioteca a devenit un soi de a doua casa proprietate personala a d-lui, e firesc sa-si puna pozele pe pereti. Ghinion cu articolul asta, ca acum trebuie sa-l puna pe Eminescu. Drept e ca femeile astea iti mananca zilele, dar si dl director pe ale lor, numai ca la el se depune. Apoi, nici nu discrimineaza el, avand in vedere ca angajeaza in continuare femei (ex. sotia). Prin urmare, ce a facut omul asta rau?
Un om cu minte  | #53379
Poate tot ce s-a spus e adevarat. Poate nu. Poate sunt doar exagerari sau calomnii. Poate sunt interpretari tendentioase...sau poate puncte de vedere subiective. Poate...
Oameni buni, nu se generalizeaza fara demonstratie. Iar calomnia poate genera efecte si suferinte nereparabile...S-a mai intimplat in Iasi...
Ion Tugurlan  | #53380
Umbra lui Ceausescu la Biblioteca.
Corect! Umbra Elenei Ceausescu la Biblioteca. Insul asta pretinde, intocmai defunctei persoane, sa i te adresezi cu titulatura de profesor-universitar-doctor. Isi organizeaza expozitii personale cu tablourile, medaliile, onorurile obtinute. Isi plaseaza numele in fruntea tuturor publicatiilor institutiei, fara a fi contribuit cu vreun rand. Se investeste cavaler de Malta in sediul Bibliotecii si apoi plaseaza evenimentul pe site-ul institutiei, ca unul de interes public.
N-arata respect pentru nicio lege, cel mai simplu exemplu fiind incalcarea celei care interzice fumatul in institutiile publice. N-are nicio morala: sigur, nevasta-sa a fost angajata prin concurs oficial, dar examenul s-a tinut intre 24 decembrie si 1 ianuarie, cand Biblioteca a fost inchisa pentru public si angajati. Altfel spus, a fost numita prin concurs. Ca si dumnealui, de altfel. Caci cine isi inchipuie ca el a ajuns sa ocupe functia fara contributia celor de la Consiliul Judetean e naiv si copil.
Nu, hotarat lucru, vina e a legislatiei, care ingaduie inscrierea la concursul de director al institutiei a unui neprofesionist, a unei persoane care nu activat in acel domeniu nicio o secunda. Aceasta aberatie legislativa si pilele politice ale lui Bordeianu i-au permis sa infranga la concurs doi profesionisti in bibloteconomie, oameni cu ani grei de experienta de domeniu.
Cat timp legea nu se va schimba temeinic, Biblioteca va ramane asa cum o stim, o ruina fizic si moral. Iar in locul lui Bordeianu va fi "numit" prin concurs tat-su. Sau ma-sa. Caci, evident nu are habar: in ultimii douazeci de ani au fost doi directori - femei si doi directori - barbati. El ridica numarul directorilor barbati la trei. Deci, nu numai ca nu are dreptate, ba chiar denatureaza faptele...
Prodan  | #53381
E limpede. Frustarea angajatilor de la biblioteca e maxima. Caci pe ei ii banuiesc a fi principalii comentatori ai articolului. Pana acum nici un comentariu favorabil directorului BJ, nici un aparator. Ceva nu e in regula acolo, asta e clar, cel putin pentru mine. Oricum acesta e doar varful aisbergului, iar de intamplat ceva concret, nu se va intampla nimic. Bordeianu va ramane in functie, ca atati alti directori impostori din tara asta. Pana la schimbarea regimului politic. Numai asa se mai inlocuiesc cadrele. Elena Leonte, nevasta fostului subprefect, a fost ajutata sa se pensioneze doar cand barbat-sau a pierdut puterea. Pana atunci a stat linistit directoare la BJ, iar situatia nu a fost mult diferita de cea de acum. Mai putin cultul personalitatii, de asta nu putem s-o acuzam. In rest, la fel, concursuri aranjate, nepotism, favoritisme, licitatii si achizitii dubioase...
Ion Tugurlan  | #53382
Continuand ce-am postat mai devreme...
Ca nevasta lui Bordeianu a fost angajata la Biblioteca, hmm, nu e decat urmarea fireasca a faptului ca ea oricum dadea ordine si facea instructie cu personalul institutiei, la doua saptamani de la numirea prin concurs a sotului ei.
Ca femeile din Biblioteca i-ar purta gelozie lui Bordeianu, ma face sa rad cu lacrimi. Un metru-saizeci de osanza si tupeu - da, visul oricarei femei.
Ca exista un consiliu de administratie, iarasi, o gluma la fel de buna. Consiliu de administratie cu cine? Cu Valeriu Stancu, pe care nu-l vezi o data la birou, cu sefii de servicii? Pai, nu ciripeste nimeni in fata directorului. Apoi sa va aduc aminte ca si Republica Socialista avea parlament, guvern... Si la ce-i folosea?
Ca exista consiliu stiintific. Oamenii astia iau niste bani fara sa munceasca pentru ei. Ideal, nu? Cel putin pentru ei, da. Consiliul stiintific nu s-a intrunit in fapt niciodata. Achizitiile, acolo unde el ar trebui sa-si spuna cuvantul, se fac de la editurile prietene, cum ar fi Editura Cronica a lui (!) Valeriu Stancu, in cel mai bun caz - dupa ureche. Nu exista un plan, nu se respecta indicii legali in domeniu.
Ca Bordeianu e impotriva reangajarii pensionarilor - simpla diversiune. In aceeasi perioada cu concursul sotiei, trebuia organizat un examen dedicat fostelor directoare adjuncte, proaspat pensionate. Noroc cu legea data de la centru, ca, pentru moment, demersul a fost stopat.
Mai sunt si altele. Dar eu am obosit. Bordeianu, sigur nu. El isi va duce marsaviile pana la capat, cat timp sefii de Consiliul Judetean i-o permite. Si i-o vor permite, numai sa fim noi sanatosi pana cand...
Ion Tugurlan  | #53383
Dovada incalcarii legii care interzice fumatul in institutiile publice: poza din ziarul dumneavosastra, facuta in biroul de director al Bibliotecii. In stanga Bordeianu are o scrumiera cu vreo cateva chistoace stinse. Iata prima dovada pentru Un om cu minte.
Anonim  | #53384
fetita lui urineaza pe ea, mananca numai produse de fastfood...este lasata mereu in grija angajatelor bibliotecii. cum iese de la scoala este adusa la biblioteca tot de angajate ias mama ei suna seara la ora 19 ca spuna cuiva sa ii aduca copila acasa...e rusine!
l-am auzit pe stimabilul director tipand la cititori pt ca stateau pe holurile bibliotecii
omul asta sufera de cultul personalitatii
pt binele bibliotecii ar fi bine sa se ia masuri in ceea ce il priveste, sa ii limiteze cineva puterea, usor usor biblioteca va fi dominata de birocratie si va fi o institutie centralizata!!!!
sunt doar o cititoare, ce merge zilnic la biblioteca
Judecator  | #53385
Consiliului judetean i s-au trimios comentariile ?Dar articolul ?Ce are de spus directia de specialitate?
guramare  | #53386
si-a adus toata trupa de neispraviti de la foste bone si prieteni care stau fumeaza si traie frunza la ciini prietene mai vechi sau mai noi ale sotiei care care cica au luat postul prin concurs
curiozitate  | #53387
As vrea sa stiu cum a reactionat domnul in cauza dupa publicarea artcolului? Ceva schimbari in atitudine?
in sfarsit  | #53388
Nicio noutate! Toata lumea care a colaborat (e vorba mai mult de sclavagism) vreodata cu acest individ stie cum se comporta specimenul! Cred ca cei de la Petre Andrei au rasuflat usurati cand nu l-au mai vazut! Pacat ca acum a nimerit intr-o institutie unde nu-i mai merge.... Ghinion!
Tanta  | #53389
Toate aceste comentarii sint facute de unii angajati ai Bibliotecii frustrati care nu au curajul sa spuna nimic in fata.au gasit acuma prilejul si se manifesta iar daca li se vor afla identitatile vor urina (ca sa il citez pe un intelijant de mai jos) pe ei ca sunt lasi si fac din tantar armasar.
Tanta  | #53390
p.s. sa nu uit! si angajati dela PetreAndrei
misu grinea  | #53391
Domnilor, Bordeianu se masturbeaza in birou, a fost vazut in repetate randuri. De aia si-a facut si baie separata, dar e mai bine la birou. De aia Biblioteca arata ca o laba, de aia nu-i plac cele o suta de femei din articol, pentru ca el s-a obisnuit singur...
Cu stima,
un cititor
Andrei Petre  | #53392
S-o credeti voi ca a plecat de la Petre andrei...e si colo si colo ca doua lefuri is mai bune decit una...si deh spagile
anca  | #53393
in ultimii 20 de ani a condus biblioteca o femeie care nu se compara o finete
........... ai ceva probleme cu fermeile ? Domnii de la cons. judetean ce au de spus pai asta are de condus atitea biblioteci comunale unde 95% sunt femei ce intram iar la comunism . un excroc afara cu el la gh. asachi sunt oameni mult mai capabil decit acest ingimfat
Angajat  | #53394
anca... EROARE, Nicolae Busuioc nu era femeie si a condus biblioteca 15ani din ultimii 20
Erich Agnes  | #53395
Felicitari ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume. La BJDambovita lucrurile stau chiar mai prost. Aici ocupa functia de director, prin "concurs", sotia unui consilier judetean care nu are nici in clin nici in maneca a face cu bibliteca. Parafrazand, In spatele orcarei femei de "succes" se afla un barbat potent in ceea ce priveste finantele.
y  | #53396
noapte buna, iasi!
se pare ca ati ajuns in pana de idei, de repetati de 3 ori niste ineptii, in loc sa va fi documentat, chiar anchetat, ca de aia sunteti diaristi de cotidian, iar nu sa scrieti prin copiere, ca sa va umpleti coloanele alocate... Pacat ca ME nu mai e, ca v-ar fi alocat epitetul de Gazeta V de P
Eu stiu ca bibliotecile sun pline de culturnici si dinozauri... Dar, ca un ziar de actualitate sa se faca a-i da in gat..., aparandu-i..., apoi asta-i chiar culmea "gazetariei"... si nu doar de Bahlui !
florin  | #98337
se face din tantar armasar!!!imi primul rand prin simplul fapt ca se pastreaza o anumita conduita in biblioteca este mai mult decat normal ca doar nu te duci la biblioteca ca la discoteca...tinerii astia care nici nu stiu sa se exprime corect romaneste ar trebui sa le mai intre mintile-n cap
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3514 (s) | 24 queries | Mysql time :0.195062 (s)