Actualitate

Umilinta continua! Bezna si noroi intr-un cartier de vile

Publicat: 12 nov. 2014

@ Dupa ce primaria le-a asfaltat strada cu vorbe, locatarii din Visan spera ca primaria sa-si faca mila de ei si sa puna macar cateva becuri

De un deceniu primaria se chinuie sa gaseasca o solutie pentru a scoate din Evul Mediu zona strazii Visan, din apropiere de Barnova. Cei care si-au construit locuinte in zona trebuie sa indure nu doar noroiul sau praful, ci si bezna. Proiectul cu care iesenii sunt dusi cu vorba inca din 2013 presupune proiectarea si modernizarea strazilor Iancu Bacalu, Petru Movila, Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Tanasescu, Atelierului, Petru Culianu, Fundac Socola, Fundac Bucium, Plopii Fara Sot, Visani, Strada O. Iosif, Schitu Tarata, Fundac Paun si Dealul Bucium, Calugareni, Olteniei, Bucovinei, Transilvaniei si Cazarmilor. Desi multe dintre aceste strazi au facut in anii trecuti obiectul unor materiale de presa in care locatarii se plangeau ca platesc taxe de oras pentru conditii de infrastructura demne de Evul Mediu, primaria face uitate vechile promisiuni si vine cu altele noi.

„Documentatia pentru modernizarea celor 20 de strazi va fi trimisa la Oficiul de Cadastru  pentru avizare. Cand vom avea finalizate si studiile geotehnice si de topometrie vom avea si indicatorii financiari. Anul viitor, adica in 2015, vom putea trece la treaba”, anunta Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. Pe langa faptul ca primaria a reusit sa asfalteze doar din vorbe strada Visan, locatarii din zona se declara revoltati de faptul ca municipalitatea nu s-a sinchisit macar sa asigure iluminatul public.

„Va scriu din bezna de la periferie, mai exact de pe strada Visan. In primavara ne-ati promis ca la o rectificare de buget sau incasari de bani veti investi in iluminatul public de pe strada Visan. Se intuneca devreme iarna si din nou copiii se intorc de la scoala prin noroaie si prin bezna. Ne-am bucurat ca odata cu sarbatorile orasului s-au strans sume de bani importante la bugetul local si speram sa nu ne fi uitat cu promisiunea de a extinde iluminatul public pe strada Visan, asa cum s-a tot promis”, se arata intr-o petitie adresata municipalitatii de o locatara din zona, care s-a recomandat Marinela Palarie.loading...

Comentarii
 • Acelasi idiot din primarie buraga spunea in primavara ca in toamna e gata totul si se va incepe asfaltarea….iar anul trecut spunea acelasi lucru asta pina au reluat licitatia la proiectare si uite asa s-a mai dus un an…prima promisiune a lui chirica a fost in 2012 cind spunea tot asa cu patos ca va asfalta strada(in acel an)si singurul rezultat a fost atunci ca a mai largit bucata de la petrom la intersectia fermei cu 2 peri atit!de atunci avem vesnica promisiune „anul asta” si mai trece un an.Iar acum mai sint si idiotii de la Iasicon care inca nu au terminat lucrarile de canalizare pe anumite portiuni si e posibil sa mai avem inca surprize.

 • HAHA
  PE platforma domnuleprimar.ro, PRIMARIA nu s-a sinchisit sa dea raspuns la petitie….

  Chiar credeti ca vor misca vre-un deget pana in 2016 pentru strada Visan??

  Sincer… ma indoiesc.
  Toate petitiile cu aceasta adresa: STrada Visan, sunt absolut IGNORATE de autoritatile locale iesene!!

  Urmariti platforma domnuleprimar.ro si va veti convinge de indiferenta autoritatilor locale iesene.

 • De ce ar face primaria drumul?? ca sa profite cei de la criss est sa si vinda ei apartamentele, pt ca ei au rupt drumul in doua cu sutele de camioane si isi fac reclama pe spatele oamenilor de vaza care locuiesc in zona ca asa se lauda la noii posibili cumparatori .Sa faca ei strada pina la blocuri ca ei au adus o in stadiul in care se afla

  • Asa este, cei de la criss estate au facut promisiuni ca se vor ocupa de asfaltarea drumului.
   Au promis si ca anul acesta va fi gata pana in dreptul blocurilor si… nimic.
   Oricum in momentul in care au emis promisiunile, trebuia sa fii i d i o t sa crezi ca vor face ceva, in conditiile in care ei mai au 2 blocuri de ridicat.
   Exista posibilitatea sa se ocupe de drum, dar cu siguranta nu in acest an.
   Abia la anul, daca nu, anul urmator si tot asa.
   Niste gunoaie care se pot lua de mana cu cei din primarie.

 • Daca Primaria nu a facut nimic pentru aceasta strada nici macar in acest an inainte de alegeri, nu va face nimic nici dupa. Bine ca a putut sa dea autorizatii unor smecheri sa faca blocuri in aceasta zona fara respectarea coditiilor din PUZ. Sa va fie rusine domnilor Nechita, Buraga, Chirica si tuturor celor din celelalte institutii locale implicate care ati dat aprobari pentru asta.

 • Nu stiu de ce spuneti ca s-a promis asfalt din 2013. poate voua vi s-a promis de atunci. Mie mi-a promis Chirila, fostul primar, actual prin consiliu judetean, inca de acum 10 ani. Si nu mie personal, ci unui grup de locuitori ai Visanului aflat in audienta.Problema e foarte veche si dureroasa. eu cred sincer ca nici urmatorii 10 ani nu se va asflata.

Adauga un comentariu