Eveniment-Social

Un actor de la TNI a vorbit despre Teatru, pasiunea pentru acest domeniu, experiențe pe scenă, cum își găsește liniștea, dar și despre cel mai important spectacol al său, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 17 feb. 2021
Actorul Horia Veriveș de la Teatrul Naţional (TNI) "Vasile Alecsandri" din Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE

Miercuri, 17 februarie 2021, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă editie-dialog specială alături de îndrăgitul actor Horia Veriveș de la Teatrul Naţional (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Despre Teatru, pasiune, inspiraţie şi viaţa s-a dialogat cu unul dintre cei mai talentaţi şi îndrăgiţi actori ieşeni care, de 12 ani incanta publicul într-o manieră aparte. Actorul a putut fi văzut în piese precum „Măcelăria lui Iov”, „Prostii sub clar de lună”, cel mai important spectacol al său (cu un succes extrordinar la audienţă şi critică) de până acum fiind „Chiriţă în provincie”, regia Ion Sapdaru.

Horia Verives a absolvit la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iaşi în anul 2008, la clasa Dionisie Vitcu – Gheorghe Marinca. În cei 12 ani de când este actor la Naţionalul ieşean a jucat în peste 50 de spectacole.

Este un profesionist desăvârşit, el fiind principalul său critic. Iubeşte să încânte publicul, îşi găseşte liniştea ascultând muzică bună, citind o carte său fiind alături de prieteni

Născut la Iaşi (29 martie 1985), acesta şi-a dorit să urmeze studiile şi să profeseze în Moldova deoarece îi este cel mai drag oraşul Iaşi. Mama fiind medic stomatolog, Medicina dentară ar fi putut fi o alegere pentru ceea ce ar fi putut face în viaţă. De asemenea, bunica ar fi vrut să aleagă calea preoţiei. Cu toate acestea, aşa cum şi-a dorit regretatul său tată, a ales să fie actor la cel mai vechi teatru modern al României. Faptul că părintele său a plecat fulgerător din viaţa sa şi într-o lume mai bună, l-a marcat pe viaţă! Cu mare durere, regreta şi acum că al său tată nu l-a putut admira jucând pe faimoasa scenă a Sălii Mari de la Naţionalul ieşean.

Iubeşte publicul, îi place comedia dar a avut roluri de succes şi în drama. Este un profesionist desăvârşit, el fiind principalul său critic. Iubeşte să încânte publicul, îşi găseşte liniştea ascultând muzică bună, citind o carte său fiind alături de prieteni. Muncă, pasiunea şi talentul său a fost răsplătit de spectatori, regizori şi de premiile primite. O ediţie BZI LIVE caldă, pasionanta, plină de trăiri intense ale vieţii, universul fascinant al Teatrului, experienţe pe scenă, sentiment alături de actorul Horia Verives ce merită din plin a fi urmărită!

Comentarii
Adauga un comentariu