Local

Un adolescent de 19 ani a fost prima persoană imunizată la centrul de vaccinare deschis la Aeroportul din Iași! Ciprian Prisecariu: „Studiez în Marea Britanie, urmează să mă întorc acolo peste o săptămână” – FOTO

Publicat: 04 iun. 2021
Un băiat cu tricou colorat și cu ochelari, în timp ce este vaccinat, ușa centrului de vaccinare, exteriorul terminalului T3 și interiorul cabinetului de vaccinare
A fost deschis primul centru de vaccinare fără programare cu serul Johnson & Johnson la Aeroportul Internațional Iași

Ieri, la Aeroportul Internațional Iași a fost deschis primul centru de imunizare fară programare în care se administrează serul Johnson & Johnson! Deschiderea oficială a avut loc la ora 10:00, iar programul de funcționare a centrului este zilnic de la ora 08:00 la ora 20:00

Primul ieșean care s-a imunizat în cadrul centrului fără programare de la Aeroportul Internațional Iași a fost un tânăr de 19 ani. Ciprian Prisecariu a ales imunizarea cu serul Johnson & Johnson pentru a se putea întoarce la studii în Marea Britanie cât mai repede, fără a fi nevoit să facă și rapel.

„A fost foarte bine, nu am simțit nimic. Am ales să mă vaccinez, deoarece oricum vaccinul trebuie făcut de către toată lumea și consider că este mult mai simplă administrarea unei singure doze. Dacă nu mă înșel, aici este singurul loc unde se imunizează cu această doză și mai exact singurul loc fără programare. Eu studiez în Marea Britanie, momentan sunt în vacanță și peste o săptămână urmează să mă întorc la studii. În Anglia, vaccinarea încă nu este permisă persoanelor de vârsta mea și alt ser nu aș avea timp să fac, pentru că nu mi-ar permite timpul să aștept pentru rapel.

Dacă am avut oportunitatea de a mă imuniza aici, am zis că de ce să nu o fac. Vaccinarea în Marea Britanie este permisă doar persoanelor cu vârsta peste 29 de ani. Cu siguranță viața mea se va schimba, poate nu chiar de când voi ajunge înapoi în Anglia, dar probabil de când se va elibera și pașaportul de vaccinare, voi putea călători liniștit din Anglia în România, fără să mai fiu nevoit să stau în izolare. Cel mai important va fi pentru mine că nu mă voi mai infecta”, a precizat Cosmin Prisecariu, prima persoană imunizată la centrul de vaccinare deschis la Aeroportul Internațional din Iași.

Urmează deschiderea celul de-al doilea centru de vaccinare fără programare cu serul Johnson & Johnson

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a anunțat deschiderea celui de-al doilea centru de vaccinare fără programare din municipiul Iași cu serul Johnson & Johnson.

„Am deschis primul centru din județul Iași care va folosi vaccinul Johnson & Johnson. A existat o oarecare cerere din partea oamenilor pentru acest tip de vaccin, astfel încât sperăm să fie o oportunitate pentru cei care doresc vaccinarea cu Johnson & Johnson. În centru vor avea acces, pe lângă pasagerii care accesează Aeroportul Iași, și alți locuitori din municipiu care doresc să se vaccineze. Vom încerca să creăm noi opoturnități pentru oameni, astfel încât medicii implicați în campania de vaccinare să poată ajunge în cât mai multe locuri. Urmează ca în decursul săptămânii viitoare să deschidem un nou centru de vaccinare, tot cu serul Johnson & Johnson, la Gara Mare din Iași. Se continuă activitatea cu echipele mobile de vaccinare și sperăm ca în cursul verii să atingem ținta cu o vaccinare semnificativă la nivelul județului Iași”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Directorul DSP Iași a vorbit despre rata îngrijorătoare a vaccinării în județul Iași.

„În ultimele două săptămâni, rata de adresabilitate a scăzut îngrijorător de mult, pentru că, pentru a atinge în timp util ținta de 70 la sută din populație vaccinată, ar trebui să vaccinăm în jur de 5.000 de pacienți pe zi. În prezent, vaccinăm sub 1.500 pe zi, ceea ce înseamnă că trebuie să încurajăm populația și să creștem accesibilitatea la acest proces. Acesta este și motivul pentru care am deschis acest centru în aeroport, cu Johnson & Johnson”, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Punctul de vaccinare se află în Terminalul T3 de la Aeroportul Internațional Iași

Centrul de imunizare a fost deschis chiar la intrarea în Terminalul T3 de la Aeroportul Internațional Iași, iar toată activitatea se desfășoară într-un singur flux.

„Ținta de 5 milioane de români vaccinați sau să ajungem la un procent de 70 la sută nu trebuie să fie doar scopul Guvernului României, ci trebuie să fie un efort colectiv al nostru, al tuturor. Eu sper ca întreaga populație a României să înțeleagă cât de importantă este această campanie de vaccinare, că doar așa putem învinge această pandemie. Astăzi în aeroport, săptămâna viitoare la CFR și în toate unitățile teritorial-administrative ale județului nostru ar trebui să funcționeze centre de vaccinare. Ca autorități publice județene, facem un apel către primari, medicii de familie, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, să convingă cetățenii să se vaccineze”, a fost îndemnul lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Pe data de 16 mai 2021 a fost deschis centrul de vaccinare de tip drive-thru de la Palatul Culturii din Iași, unde se administrează serul Pfizer.

Comentarii
Adauga un comentariu