Eveniment-Social

Un afacerist implicat intr-un scandal cu DNA a venit la Primaria Iasi! Incearca sa puna mana pe 162.000 de euro. Vrea sa-l inalte pe Ferdinand I

Publicat: 12 sept. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un afacerist implicat intr-un scandal cu DNA a venit la Primaria Iasi Incearca sa puna mana pe 162.000 de euro. Vrea sa-l inalte pe Ferdinand I
1

@ Primaria cheltuie 162 mii de euro pentru soclul unei statui @ La licitatie a venit societatea TAR MV SRL, implicata intr-un scandal privind achizitiile organizate de Primaria Bucuresti @ "Nu comentez pentru presa locala", a spus administratorul societatii @ Soclul trebuie realizat in termen de trei luni @ Deocamdata, oferta tehnica si financiara este analizata de comisia de evaluare @ Statuia deja realizata apartine sculptorului Constantin Crenganis

La inceputul acestei saptamani, municipalitatea ieseana a demarat o licitatie privind realizarea unui soclu pentru statuia lui Ferdinand I, deja achizitionata.

Cu o prevedere bugetara de 748.537 de lei, fara TVA, adica 162.000 de euro, s-a prezentat o singura societate, TAR MV SRL, ce are ca obiect de activitate "fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii".

Urmeaza ca oferta tehnica si financiara sa fie verificata. Administratorul societatii, Viorel Moscaliuc, a fost implicat in trecut intr-un scandal izbucnit la nivel national.

Un consilier PNL din Consiliul Local Bucuresti a aratat o adresa prin care DNA cerceta achizitia de catre Politia Locala Bucuresti a unei platforme de topit zapada. Firma de la care s-a cumparat este tocmai cea patronata de ieseanul Moscaliuc. Cu o cifra de afaceri de aproape 2 milioane de euro, Moscaliuc a inregistrat in 2017 un profit timid de numai 47.852 de lei, cu un numar de 103 angajati.

Contactat telefonic, Moscaliuc a refuzat sa ofere un punct de vedere legat de participarea la licitatia primariei. "Nu comentez pentru presa locala", a spus Moscaliuc, probabil obisnuit cu cea internationala. De realizarea statuii lui Ferdinand I s-a ocupat sculptorul Constantin Crenganis. Sculptura din bronz a costat 370.000 de lei si a fost realizata la Arad.

"Marea Unire a neamului din 2018 a fost posibila prin mult sacrificiu, vointa politica si consens national, actul de realizare a statului national unitar fiind desavarsit de regele Ferdinand I. In vederea comemorarii evenimentului «Centenar 2018», autoritatile locale au achizitionat monumentul in bronz al regelui Ferdinand I Intregitorul. Soclul proiectat are urmatoarea alcatuire constructiva: infrastructura – fundatie de tip radier general cu placa si grinzi intoarse, executate din beton armat, suprastructura – postamentul soclul si piedestalul executate din blocuri masive de granit finisate", se arata in caietul de sarcini.

Durata executiei va fi de trei luni. Municipalitatea a stabilit ca amplasamentul statuii va fi acelasi, cel de pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant.

Adauga un comentariu