Calatorii

Un agent FBI a explicat de ce infasoara cheile de la masina in folie de aluminiu. Veti face la fel

Publicat: 26 iul. 2018
9

Cei mai buni experti in securitate cibernetica niciodata nu vor lasa cheile de la masina pe un cuier langa usa sau pe masa din bucatarie. Care e cea mai buna strategie de preventie a furtului? Pastrati cheia intr-o cutie metalica de conserve pe timp de noapte si in folie de aluminiu in timpul zilei.

“Desi asta nu e o solutie ideala, in schimb e cea mai ieftina si poarta denumirea de cusca Faraday. In acest fel se blocheaza campul electromagnetic” – relateaza Holly Hubert, expert in securitate cibernetica in cadrul FBI din Buffalo, SUA, care s-a pensionat in 2017.

“Pericolul cibernetic este atat de dinamic si in continua perfectionare, incat consumatorilor le e foarte dificil sa fie cu un pas inainte.”

Copierea codului cheii mijlocului de transport este cea mai simpla metoda de a pune mana pe ele. Infractorii pot face asta aflandu-se chiar in afara locuintei dvs.

Compania Cybersecurity, inclusiv echipa GuardKnox, coopereaza cu Detroit Three si producatorii de automobile din intreaga lume pentru a crea o masura de protectie care sa ii puna in garda pe hackerii care fura masini.

Fiind astazi director general la GlobalSecurityIQ, Hubert le propune oamenilor sa cheltuie cativa dolari pentru a cumpara asa-numita poseta Faraday care protejeaza semnalul. Ea arata ca o husa obisnuita pentru breloc, doar ca e facuta din folie de aluminiu in loc de plastic.

Aceasta husa foarte ieftina, denumita in cinstea savantului care a inteles cum poate fi blocat campul electromagnetic, poate preveni furtul automobilului dvs.

Moshe Shlisel, directorul general al GuardKnox Cyber Technologies, arata felul in care el isi ascunde brelocul.

Nu demult el a vizitat orasul Detroit pentru a se intalni cu producatorii de automobile. El deja colaboreaza cu Daimler (Mercedes-Benz) si Volkswagen Group (Porsche, Audi si Volkswagen) pentru a proteja masinile impotriva hackerilor.

Expertii afirma ca oamenii care pastreaza cheile in “custile” Faraday nu sunt deloc paranoici.

“In timp ce inginerii din industria automotive incearca sa creeze noi sisteme de securitate, calitate, omologare si siguranta, infractorii la fel nu pierd timpul in zadar” – afirma Faye Francy, directorului Centrului de informatie si analiza automobilistica, specializat in strategii de securitate cibernetica.

“Producatorii auto incep sa realizeze functiile de securitate la etapa de proiectare si productie. Asta ar trebui sa includa si husele de protectie” – spune Francy.

Dar dvs. credeti ca husa din folie de aluminiu va poate salva automobilul?
 

Adauga un comentariu