Local

Un aliment apreciat, in pericol sa lipseasca din camarile iesenilor!

Publicat: 15 sept. 2014
1

@ Calitatea slaba din acest an a acestei legume pune in pericol rezervele de conserve ale gospodinelor @ Lipsa de pe tarabe a acestui produs starneste nemultumirea consumatorilor

Odata cu venirea toamnei, foarte multi ieseni au ca preocupare pregatirea rezervelor pentru anotimpul rece. De la muraturi la dulceturi sau zacusca, fiecare gospodina incearca sa-si umple camara cu borcane. Desi anul 2014 a fost un an cu o productie agricola buna, exista si produse care au inregistrat cifre slabe. Din nefericire mai multi consumatori din Iasi se plang ca in acest an gogosarii aproape lipsesc din pietele iesene si sunt si de o calitate indoielnica. Aceasta leguma este foarte folosita la diverse preparate culinare ce ajung in rezervele iesenilor. Pe langa gogosarii la otet sau cu diverse sosuri, de departe cel mai apreciat produs la care se foloseste leguma este zacusca.

In piete nu gasim gogosari de o calitate buna. Sunt si putini si mici, iar cei mai multi nu au niciun gust, nici o aroma. Ca sa iasa o zacusca buna avem nevoie de gogosari mari, carnosi si cu un gust bun, fara a fi iuti. Cred ca anul asta vom face zacusca doar cu ardei capia, pentru ca sunt mai multi„, spune revoltata o femeie din Iasi. Zacusca este un produs din legume, in principal ardei capia, gogosari, ceapa si eventual vinete sau ciuperci, de provenienta bulgara si este deosebit de consumata de romani ca aperitiv.





Adauga un comentariu