Eveniment-Social

Un alt mare profesor a murit: Titus Raveica

Publicat: 01 feb. 2013
1

Filosoful Titus Raveica a decedet in urma unei grave boli de care suferea de ani de zile.

S-a nascut la 29 august 1935 in satul Scheia, comuna Grajduri, care apartinea atunci de judetul Vaslui (in prezent judetul Iasi). A inceput scoala primara in localitatea Racaciuni, judetul Bacau. Dupa razboi a urmat invatamantul gimnazial in orasul Negresti din Vaslui.

A absolvit apoi Scoala Medie de Comert si Cooperatie din Vaslui (1949-1953). S-a orientat spre stiintele filozofice si s-a inscris la Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti. A audiat de asemenea cursurile unor ilustri profesori de la alte facultati: Gheorghe Vranceanu, Caius Iacob, Alexandru Piru si altii.

Dupa terminarea facultatii, in anul 1958, paraseste Bucurestiul si vine la Universitatea ieseana Alma Mater Iassiens, unde se afirma, timp de 40 de ani ca unul dintre cei mai renumiti profesori. A urcat toate treptele ierarhiei universitare pana la profesor universitar, doctor la Catedra de filosofie, sef de catedra, secretar stiintific al Facultatii de Filosofie.

Incepand cu anul 1990, este senator si Presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, timp de sase ani. In anul 1997 revine la Catedra de la Facultatea de filosofie din Iasi.

Slujba de inmormantare va avea loc duminica, 3 Februarie, orele 13.00 la Biserica Sfintii 40 Mucenici si inhumarea la ora 14.30 la cimitirul Eternitatea.

Adauga un comentariu