Actualitate

Un alt patron din presa ieseana este implicat in scandalul coruptiei de la CJ Iasi. Procurorii DNA sunt abia la inceput

Publicat: 19 nov. 2015
1

@ Descinderile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la Consiliul Judetean Iasi scot la iveala amanunte incredibile din dosarul de coruptie @ Cristian Adomnitei nu directiona banii doar catre postul de televiziune patronat de Aurel Dobasu, ci si catre alte institutii media pe care le controla @ Lucrurile devin din ce in ce mai clare, iar ancheta procurorilor va face lumina intr-unul dintre cele mai mari dosare de coruptie de la nivelul judetului Iasi din ultimii ani de zile

Detalii incredibile ies la iveala in dosarul de coruptie de la Consiliul Judetean Iasi. La mijloc sunt sume uriase din fonduri europene, deturnate de capii Consiliului Judetean, prin intermediul unei firme din Capitala, cu ramificatii in intreaga tara. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au destructurat o retea de coruptie pusa la punct tocmai de sefii administratiei judetene, la care partas a fost seful unei televiziuni locale.

Citeste si: EXPLOZIV! Cristian Adomnitei si patronul Tele M tremura de frica! Retea de coruptie la CJ Iasi, destructurata de DNA – GALERIE FOTO, VIDEO

Acesta este anchetat de procurori, dupa ce s-a constatat ca a incasat zeci de mii de euro de la firma respectiva, din banii CJ, condus la acea vreme de liberalul Cristian Adomnitei, fara a oferi in schimb vreun minut de publicitate, asa cum era trecut in contract. Tele M, patronata de Aurel Dobasu, a incasat o buna perioada 15.000 euro lunar de la firma in cauza, fara a da nimic in schimb, detalii pe care DNA le are acum in vizor. Numai ca, lucrurile par mult mai grave. Firma Gradinariu Import- Export SRL, cea incriminata in acest dosar, a oferit 30.000 lei lunar si catre Ziarul de Iasi, in aceleasi conditii, combinatie orchestrata tot de Cristian Adomnitei. Si aceste detalii ar trebui verificate de catre procurorii anticoruptie, suspiciunile fiind cat se poate de clare. De altfel, Ziarul de Iasi, publicatie condusa de Toni Hritac, i-a ridicat osanale lui Adomnitei ani la rand, fiind prezent la orice eveniment pe care liberalul il avea in derulare. Este limpede ca banii europeni controlati de Adomnitei s-au dus catre gornetele mediatice pe care le controla din umbra, cu ajutorul lui Marius Bodea, directorul Aeroportului Iasi.

Bani dati cu avans

Surse din Consiliul Judetean Iasi au aratat ca si in cazul banilor alocati prin CJ si Euronest prin contracte pe bani europeni s-a aplicat aceeasi reteta ca si la contractul de pe urma caruia Adomnitei si-a incheia cariera administrativa. Concret, Gradinariu Import-Export SRL a incasat banii inainte de a se incheia vreun contract, fondurile fiind ulterior relocate catre Tele M. Practic, Adomnitei a alocat fondurile catre firma respectiva, fara vreun contract in prealabil, urmand ca ulterior sa semneze un document de acest gen. Prin acest subterfugiu, Tele M a incasat banii de la Gradinariu fara nicio problema si fara ca cineva sa se intrebe de aceasta tranzactie. Si aceste dealii trebuie verificate in amanunt de catre procurori, cazul fiind unul extrem de grav, la mijloc fiind sume foarte mari de bani. Miercuri, procurorii au descins la sediul Consiliului Judetean Iasi, la cel al Tele M si la Aurel Dobasu acasa, de unde au ridicat saci de documente si unitati de calculator. In acest caz, totul era extrem de bine pus la punct. Firma Gradinariu Import-Export SRL castiga pe banda rulanta licitatii organizate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Euronest si de Consiliul Judetean Iasi, dupa care, imediat, incheia contracte de asa-zisa reclama cu postul de televiziune Tele M sau Ziarul de Iasi, fara a beneficia de reclama.

Gradinariu Import-Export SRL si-a adjudecat contracte privind aducerea la Iasi a unor autospeciale de interventie, ce au intrat ulterior in patrimoniul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), dar si contracte legate de Sistemul de Management Integrat al Deseurilor (SMID), unde a livrat zeci de mii de pubele ce zac si acum neutilizate. In cazul livrarii autospecialelor, cuantumul contractelor derulate se ridica la circa 21 de milioane de lei pentru 24 de autofreze si sase autosenilete. Alte 18 milioane de lei au fost platite pentru 6 autospeciale de interventie la inaltime. Alte 10 milioane lei s-au platit la proiectul deseurilor catre Gradinariu Import-Export. Totul va fi clarificat dupa ce procurorii ieseni vor elucida intreg dosarul.

Comentarii
  • firma Gradinariu , cu concursul voit al sefilor de la ISU IASI a adus numai autospeciale de slaba calitate fabricate in marea lor majoritate in Turcia , dotate cu echipamente aduse din China . autospeciala de lucru la inaltimi a costat 500 000 de mii de euro s-a defectat din prima zi si dupa ce a fost carpita si plimbata prin oras in prima luna pt a fi admirata a fost trasa pe dreapta luni de zile si reparata si tot reparata . s-a ajuns pana acolo incat au trebuit sudate elemente din metal de la autospeciala la o firma din iasi pt ca exista riscul prabusirii acesteia . la majoritatea autospecialelor achizitionate au fost probleme care au necesitat tot felul de reparatii reprezentantii firmei Gradinariu si a celor din Turcia fiind o prezenta constanta in curtea ISU Iasi . nu numai ca au fost aduse autospeciale de slaba calitate dar au fost achizitionate unele care nu au fost folosite decat pt. a se justifica cheltuirea banilor utilitatea lor fiind indoielnica.

    • RATP Iasi a facut la fel, a cumparat cazane second-hand pline de microbi si a aratat degetul mijlociu calatorilor, desi a incasat vagoane de bani de la calatori. Chiar si Directia de Sanatate Publica Iasi prefera sa arate degetul mijlociu publicului-calator, decat sa ia vreo masura in privinta focarelor de infectie pline de microbi ale RATP Iasi.

  • prea ocupat cu raliurile pe coclauri[ in echipa sa tehnica apar si subofiteri din subordinea sa] si cu amantalacurile la serviciu seful ISU iasi a acceptat aceasta situatie lasand sa se cheltuie banii aiurea in timp ce subordonatii sai care sting incendii nu au echipamentul de protectie necesar , sunt obligati sa cumpere materiale de intretinere din banii lor, presteaza ore suplimentare fara a fi platiti, etc deci la ISU IASI ,,pe afara e vopsit gardul, inauntru e cam …….

Adauga un comentariu