Stiri medicale

Un american, primul pacient vindecat de HIV

Publicat: 16 dec. 2010

O echipa de medici sustine ca a reusit sa vindece o persoana de infectia cu virusul imunodeficientei umane. Este vorba despre Timothy Ray Brown, supranumit „Pacientul din Berlin”, informeaza Huffington Post.


Tratamentul minune
a constat intr-un transplant de celule stem pe care barbatul l-a efectuat in anul 2007 pentru leucemie. Acum el este considerat prima persoana vindecata de HIV, iar cazul sau va sta la baza cercetarilor de tratare HIV prin intermediul celulelor stem modificate genetic.

Medicii care l-au ingrijit au publicat recent un raport, in revista „Blood”, in care subliniaza ca rezultatele testelor extinse „sugereaza clar ca vindecarea infectiei HIV a fost atinsa”, mai anunta sursa citata.

Timothy Ray Brown, un barbat in varsta de 42 de ani, a fost internat în spital, în anul 2007, la Berlin pentru leucemie. Cunoscut si sub numele de „Pacientul Berlin”, americanul facea chimioterapie, atunci cand doctorii au decis sa-l supuna si unui transplant cu celule stem provenite de la un donator putator al unei gene mutante rare. Gena este asociata cu o rata redusa a infectarii cu virusul HIV si este gasita la numai 1 pana la 3% din europenii caucazieni.

Dupa tratament, Timothy Brown a invins ambele boli si a declarat pentru revista germana Stern ca vrea sa se mute in Spania sau sa plece inapoi in America. Medicul Gero Hutter, care se ocupa de cazul „Pacientului Berlin”, spune ca acesta nu mai prezinta niciun semn al prezentei HIV, chiar daca a intrupt tratamentul cu medicamente antiretrovirale. Medicii spera sa gaseasca un tratament pentru HIV/SIDA bazat pe celule stem.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit