Eveniment-Social

Un articol publicat in BZI a determinat primaria sa-i acorde sprijin unei foste canotoare

Publicat: 31 aug. 2012
1

@ Dupa ce cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat pe larg cazul fostei canotoare Camelia Contu, grav bolnava, aflata si intr-o situatie la limita saraciei, primaria Iasi a decis sa acorde un ajutor financiar simbolic @ Municipalitatea ii va da fostei campioane olimpice 1.500 lei

Cazul canotoarei Camelia Contu, prezentat pe larg in paginile cotidianului BUNA ZIUA IASI, a intrat si in atentia reprezentantilor primariei Iasi. Camelia Contu se lupta de peste 10 ani cu o boala care i-a curmat prematur cariera. Fosta canotoare are grave probleme la coloana vertebrala si abia se mai poate deplasa. Desi este grav bolnava, aceasta are o pensie de handicap de doar 200 lei, suma insuficienta pentru a-si putea trata afectiunile la coloana. „Perioada cand am fost campioana lumii, prima sportiva a tarii, prima sportiva a Iasului, mi se pare un vis si uneori ma intreb cum am putut face sute de kilometri cu barca si alte sute de alergare, cand acum abia reusesc sa merg pana la baie tinandu-ma de pereti”, a spus Camelia Contu.

Ulterior, primarul Gheorghe Nichita a decis sa acorde un sprijin simbolic multiplei medaliate cu aur la concursurile internationale. Primaria a decis alocarea sumei de 1.500 lei sportivei Camelia Contu, ca un ajutor simbolic. „Situatia deosebita a canotoarei Camelia Contu a fost analizata de catre Primaria Municipiului Iasi. În urma deplasarii inspectorilor municipalitatii (de la Serviciul Social, Prestari Servicii, Gratuitati, Facilitati – n.r.) la Spitalul de Recuperare lasi, în vederea evaluarii situatiei socio-economice, acestia au constatat ca sportiva are mari probleme de sanatate. În acest moment, starea sportivei s-a agravat, necesitând o investigatie medicala pentru stabilirea gradului de afectare al coloanei vertebrale, în vederea efectuarii unei noi operatii. În acest sens, Primaria Municipiului lasi, prin Directia de Asistenta Comunitara, va acorda, în baza documentelor medicale justificative valabile anexate la dosar, un ajutor financiar de urgenta, în cuantum de 1.500 lei”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.
Adauga un comentariu