Secretele istoriei

Un atac sangeros zguduie lumea. Sunt cel putin 24 de morti. Ce se intampla

Publicat: 31 iul. 2017

Luptatorii gruparii jihadiste Shabab au prins duminica intr-o ambuscada trupe guvernamentale si din Misiunea Uniunii Africane in Somalia (AMISOM), care au inregistrat cel putin 24 de morti, a declarat agentiei Reuters un oficial local, potrivit Agerpres.

Islamistii au atacat la aproximativ 140 de kilometri la sud de Mogadishu, in regiunea Shabelle Inferioara, iar bilantul provizoriu al pierderilor armatei si ale AMISOM a fost comunicat de guvernatorul regiunii, Ali Nur.

Vezi si Elicopter militar german, prabusit in Mali. Monitoriza violentele de la sol

Purtatorul de cuvant al operatiunii militare a shabab, Abu Musab, a afirmat ca luptatorii gruparii detin 39 de cadavre ale soldatilor Uniunii Africane, inclusiv comandantul lor.

Gruparea shabab, care urmareste rasturnarea guvernului de la Mogadishu si impunerea unei legi islamice stricte, este raspunzatoare probabil si de un atentat cu un automobil capcana detonat de la distanta in capitala somaleza, tot duminica. Explozia a avut loc pe strada Maka al-Mukaram, cea mai frecventata artera rutiera din oras, si s-a soldat potrivit politiei cu cel putin sase morti si 20 de raniti.loading...

Adauga un comentariu