Actualitate

Un autoturism a luat foc din cauza unui tomberon incendiat

Publicat: 26 mart. 2020

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit recent în municipiul Iași pentru a lichida un incendiu la o ghenă de gunoi, flăcările fiind aproape să distrugă un autoturism aflat în apropiere

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la mai multe misiuni în localitățile din județ. O parte a acestor intervenții au vizat stingerea unor incendii.

„Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în comuna Schitu Duca, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ cinci hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Totodată, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Miroslovești, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Detașamentul 1 de Pompieri lași a mai intervenit și în comuna Valea Lupului, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars acoperișul magaziei din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați și bunurile din magazie. De această dată, cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect. Tot Detașamentul 1 de Pompieri lași a intervenit în municipiu pentru stingerea unui incendiu produs la un tomberon. Au ars aproximativ 400 kilograme de deșeuri menajere și trei tomberoane. Din cauza temperaturii ridicate s-a degradat partea din față a unui autoturism aflat în imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Persoană scoasă dintr-o râpă

Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiu, pentru salvarea unei persoane căzute într-o râpă. Victima, în vârstă de 62 ani, a fost extrasă din râpă cu ajutorul unei tărgi, fiind apoi preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

„Detașamentul 1 de Pompieri lași a intervenit în municipiu pentru deblocarea ușii unui apartament. Totodată, Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiu pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara a fost găsită căzută în baie, conștientă. A fost preluată de către echipajul de prim-ajutor al Detașamentului 2 de Pompieri lași și transportată la spital”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași. Tot în această perioadă, echipajele SMURD au intervenit la 13 cazuri medicale.loading...

Adauga un comentariu