National

Un avion de mici dimensiuni a aterizat fortat pe un camp din judetul Arad

Publicat: 05 apr. 2014
1

Un avion de mici dimensiuni a aterizat fortat, vineri dupa-amiaza, pe un camp din judetul Arad, dupa ce pilotul, un brasovean care ducea aeronava la revizie in Ungaria, a semnalat o defectiune la motor, aterizarea avand loc fara incidente.

Avionul privat, de mici dimensiuni, avea la bord trei persoane, respectiv o femeie si doi barbati, unul dintre acestia fiind pilotul, care efectua un zbor din Brasov in Ungaria, unde urma sa faca o revizie tehnica aparatului de zbor.

Citeste si Gest emotionant in memoria lui Adrian Iovan

Deasupra comunei Bata, aflata la circa 70 de kilometri de municipiul Arad, pilotul a semnalat o problema la motor si a decis sa aterizeze pe un camp.

Potrivit primarului comunei Bata, Ion Micurescu, care a ajuns la scurt timp la fata locului, avionul nu a suferit avarii la aterizare, iar cei trei ocupanti nu au patit nimic.

Citeste si Romania face „politie aeriana” de doua saptamani

„Din cate mi-a povestit pilotul, care este mai tanar, avionul este al tatalui sau si-l ducea in Ungaria la revizie, iar deasupra noastra a semnalat probleme la motor si a decis sa aterizeze. Nu au fost inregistrate incidente”, a declarat edilul.

Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

„Nu a fost necesara interventia noastra, dar am tinut legatura cu atoritatile de la fata locului”, a precizat putatorul de cuvant al ISU Arad, George Plesca.

Citeste si Zborul MH370. Vesti de ultima ora despre AVIONUL DISPARUT

Primarul comunei a adaugat ca avionul va ramane peste noapte la locul aterizarii, in timp ce ocupantii au fost cazati la o pensiune din localitate.

In cursul zilei de sambata, o echipa tehnica din Ungaria este asteptata la Bata pentru a evalua starea aeronavei.

Adauga un comentariu