International

Un avion rus, la un pas de coliziune cu o aeronava de recunoastere americana

Publicat: 04 iun. 2014
1

Un avion de vanatoare rus Su-27 a zburat periculos de aproape de un avion de recunoastere american, deasupra Oceanului Pacific, intr-o tentativa de interceptare denuntata drept „iresponsabila” de catre oficialii Pentagonului, relateaza The Washington Free Bacon, citat de hotnews.ro.

Citeste si: ALERTA. Rusia creste zborurile de recunoastere la granita cu Bulgaria

Un aparat de tip RC-135 (pentru strangere de informatii din mediul electronic), apartinand fortelor aeriene americane, efectua un zbor de supraveghere la aproximativ 100 de kilometri de coasta rusa din Orientul Indepartat, la nord de Japonia, pe 23 aprilie, cand a avut loc incidentul, potrivit unor oficiali din domeniul apararii.

Avionul Su-27 a zburat in urmarirea aparatului RC-135, iar la un moment dat s-a inclinat intr-o parte pentru a-si dezvalui rachetele aer-aer, ca mai apoi sa se apropie la circa 30 de metri de carlinga, intr-o incercare de a intimida echipajul. Incidentul a fost filmat de membrii echipajului.

Citeste si: RACHETE trase asupra unui avion cu 159 de pasageri la bord

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Steven Warren, a declarat ca avionul Su-27 a interceptat aparatul RC-135U in timp ce acesta din urma efectua o misiune de supraveghere de rutina in spatiul aerian international deasupra Marii Ohotsk, in cursul dupa-amiezei de 23 aprilie.

„Su-27 s-a apropiat de RC-135U si a trecut prin fata aparatului american la o distanta de aproximativ 30 de metri”, a declarat Warren pentru Free Beacon. „Sefii Pentagonului au comunicat ingrijorarile noastre direct armatei ruse”, a mai precizat el.

Citeste si: Avion in flacari pe aeroportul din Moscova – UPDATE VIDEO

Adauga un comentariu