Magazin

Un baiat de 14 ani s-a inecat in apele b arajului Doicesti

Publicat: 26 iul. 2013

Un baiat de 14 ani, din judetul Dambovita, s-a inecat, vineri, in apele barajului Doicesti, de pe raul Ialomita, fiind gasit de catre pompierii militari, politistii declansand o ancheta in acest caz pentru a stabili imprejurarile in care a disparut copilul in apa, informeaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dambovita, maiorul Eduard Telea, incidentul a fost anuntat prin Serviciul 112, iar la fata locului au venit si politistii, care au inceput o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care a disparut copilul in apa, in localitatea Doicesti, la aproximativ zece kilometri de municipiul Targoviste.

„Este vorba despre un copil de 14 ani, un baiat care a disparut in apele raului Ialomita, in zona Barajului Doicesti, in timp ce se scalda, asa rezulta din declaratiile martorilor, cu alti doi prieteni. La fata locului a actionat un echipaj de la Detasamentul Pucioasa cu o barca pneumatica, cu cangi care au efectuat cautari in zona, am chemat si scafandri de la ISU Bucuresti, dar intre timp lucratorii nostri l-au gasit pe baiatul disparut, mort in apa raului Ialomita, scafandrii fiind intorsi din drum. A fost o interventie dificila din cauza curentilor puternici ai apei, iar in acest moment trupul neinsufletit a fost recuperat de pompieri”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Dambovita, mr. Eduard Telea.

Din primele cercetari a reiesit ca baiatul de 14 ani, din comuna damboviteana Vulcana Pandele a fost luat intial in plasament de catre familia care il ingrijea, iar ulterior aceasta il infiase. In aceasta dupa amiaza, dupa ce a stat la calculator timp de cateva ore pe facebook, baiatul a fost surprins de bunica in momentul in care pleca la scaldat, iar aceasta a incercat sa-l intoarca din drum spunandu-i ca nu a mancat, dar copilul a iesit din casa cand femeia aseza masa. Ulterior, familia a primit un telefon in care era anuntata ca baiatul plecat impreuna cu doi prieteni la scaldat a disparut in apele Barajului Doicesti de pe raul Ialomita.

La ora transmiterii acestei stiri, trupul neinsufletit al baiatului a fost recuperat de catre pompierii militari si transportat de catre o echipa a Serviciului Medico- Legal Dambovita la morga din Targoviste in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor decesului.loading...

Adauga un comentariu