Magazin

Un baietel de 9 ani, fara un brat, a inventat o preoteza din piese Lego

Publicat: 20 nov. 2014
1
Un baiat de noua ani, nascut cu o malformatie la bratul stang, si-a construit el insusi o proteza bionica functionala cu ajutorul unor elemente de Lego, scrie ziarul ‘The Atlantic’, potrivit AGERPRES.
Inca de la cea mai frageda varsta, Aidan Robinson a folosit diverse tipuri de proteze, pe care ajunsese sa le intrebuinteze cu mare abilitate, dar continua sa fie nemultumit intrucat sistemele erau prea rigide si nu se adaptau perfect pe corpul sau.

Citeste si: Parinti banuiti ca si-au UCIS copilul

Departe de a se descuraja, copilul a creat, cu ajutorul unui specialist de la Autodesk Coby Unger, o proteza care sa il ajute sa-si amelioreze calitatea vietii de zi cu zi. El a unit o piesa din plastic cu un conector fizic cu ajutorul caruia poate fixa si controla diverse terminatii, de la un suport cu care sa tina telecomanda de la televizor pana la o mana realizata din piese de Lego. Acest lucru aduce si o economie considerabila, tinand cont ca o proteza performanta pentru adulti costa cel pusin 15.000 de dolari. Cele pentru copii pornesc de la 5.500 de dolari, dar trebuie schimbate odata cu varsta.

Citeste si: Un copil a DOBANDIT PUTERI PARANORMALE dupa ce a fost CURENTAT: Vreau sa devin supererou

Marea calitate a protezei consta flexibilitatea ei. Ea este adaptabila pentru o mare varietate de activitati, asigurand astfel baiatului o mai mare autonomie si cel mai mare avantaj al sau consta in faptul ca se poate regla si nu trebuie schimbata pe masura de purtatorul sau creste.
Inventia lui Aidan Robinson a trezit interesul unor producatori de proteze din SUA, tara in care, anual, unul din 2.000 de copii se naste fara o parte a bratelor sau mainilor. Adauga un comentariu