Eveniment-Social

Un barbat a adus in Iasi o boala cumplita de pe un alt continent

Publicat: 07 aug. 2013
1

@ Medicii ieseni au depistat in cazul unui pacient un virus neintalnit in tara noastra @ A plecat pe un alt continent, cu gandul de a castiga o mica avere, dar a ajuns direct intr-un spital din Iasi

Din dorinta de a-si rotunji veniturile, un barbat a facut o alegere ce era sa-l coste viata. Dupa un contract de cateva luni in sud-estul Asiei, ieseanul a ajuns direct la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Dupa primele investigatii si simptomele manifestate de pacient, medicii ieseni au ajuns la un diagnostic incredibil. Barbatul suferea de o boala virala extrem de rara, care nici macar nu este intalnita pe teritoriul tarii noastre. Acesta a fost internat de urgenta de medicii infectionisti si supus unui set complet de investigatii pentru stabilirea unei scheme de tratament. Familia acestuia s-a panicat in momentul in care febra crestea in mod galopant. Boala infectioasa putea sa-i provoace in orice moment moartea, daca amana prezentarea la medic.

„In spitalul nostru a fost internat un pacient cu o boala virala extrem de rara. Boala infectioasa a fost provocata de un virus care nu este prezent pe teritoriul tarii noastre. Pacientul a muncit o perioada in Asia. Acesta manifesta febra foarte mare, fenomene digestive si afectare hepatica. Acesta a primit tratament pe durata spitalizarii, externandu-se cu o stare foarte buna. Boala poate genera afectiuni grave hepato-renale, tulburari de coagulare a sangelui sau chiar deces. Cu aceasta ocazie, atragem atentia iesenilor care si-au planificat calatorii in Asia, Africa sau America de Sud sa se adreseze cabinetelor de vaccinologie din cadrul Directiei de Sanatate Publica sau la cabinetele private. Este foarte utila informarea in privinta profilaxiei specifice fiecarei zone geografice, pentru preventia unor astfel de cazuri infectioase”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, manager la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Cel mai probabil, barbatul s-a ales cu aceasta boala de la o banala intepatura de tantar.
Adauga un comentariu