Stiri medicale

Un barbat a aflat ca nu are cancer dupa ce a facut cinci ani de chimioterapie

Publicat: 21 nov. 2018
7

Un barbat originar din Colorado, James Salaz, a fost diagnosticat cu o forma rara de cancer, histiocitoza cu celule Langerhans (LCH), in anul 2012, dupa ce i-au fost gasite „anomalii“ la nivelul plamanului stang. Desi James Salaz a mers la sedinte de chimioterapie timp de cinci ani pentru a fi tratat de o forma rara de cancer – LCH – in care un exces de celule albe din sange determina formarea de tumori pe tot corpul, „anomaliile“ nu au disparut.

Dupa ce doctorul primar Choon Kee Lee, care se ocupa de el, a demisionat in 2017, Salaz a gasit un alt doctor, care i-a spus ca nu a avut niciodata cancer, ci sufera de o afectiune care ii inflameaza vasele de sange, potrivit adevarul.ro, care citeaza Daily Mail. Barbatul a mers in anul 2012 la Spitalul Montrose Memorial, unde medicii i-au efectuat numeroase teste, dupa ce au gasit doua „anomalii“ la nivelul plamanului sang. Dupa ce a facut biopsia, lui Salaz i s-a spus ca sufera de o forma rara de cancer. Mai exact, numarul mare de celule albe i-au provocat dezvoltarea unor tumori. 

A inceput imediat tratamentul, insa anomaliile nu au disparut. Toate acestea inainte de a vizita un alt doctor, care i-a spus ca nu a avut cancer niciodata. Cu toate acestea, deoarece Salaz a stat atat de mult fara tratament, in vasele de sange s-a dezvoltat o forma cunoscuta sub numele de granulomatoza cu polianangita (GPA). GPA apare atunci cand vasele de sange din nas, sinusuri, gat, plamani si rinichi devin inflamate. Doctorii nu sunt siguri de cauzele ce au provocat GPA, dar au descoperit ulterior o infectie care apare, de obicei, la persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani. Fara tratament, inflamatia poate duce la afectarea tesutului si a organelor si, in cele din urma, poate fi fatala. „Ei au tratat ceva ce nici macar nu am avut si este cam trist. Si cred ca cineva trebuie sa raspunda pentru asta“, a declarat Salaz pentru KKCO. In plus, dincolo de noul sau diagnostic, Salaz spune ca chimioterapia intensa pe care o facea pentru a-si trata cancerul i-a provocat, de asemenea, pancreatita, cu care va trebui sa traiasca pentru tot restul vietii. 
 

Adauga un comentariu