Local

Un bărbat a ajuns de urgentă la UPU având mai multe arsuri după ce s-a autoincendiat EXCLUSIV

Publicat: 23 feb. 2021
Un bărbat a ajuns la UPU Iași după ce și-a dat foc. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice
Un bărbat a ajuns la UPU Iași după ce și-a dat foc. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat a ajuns de urgentă la UPU Iași după ce a suferit mai multe arsuri. Bărbatul s-a autoincendiat şi a suferit arsuri pe 18% din suprafaţa corporală. Medicii au fost nevoiţi să intervină în localitatea Horleşti din judeţul Iași la un bărbat care şi-ar fi dat foc.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani are arsuri pe cai aerieni, arusri la mâini şi la față dar şi la coapsă dreaptă şi fesa parcelară. Bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un bărbat a ajuns de urgentă la spital după ce şi-a dat foc

Conform datelor existente până la această oră, un bărbat a ajuns de urgentă la UPU Iași fiind transportat cu o ambulantă de tip C. Acesta are 43 de ani şi este domiciliat în satul Bogdănești din comună ieșeană Horlești. A suferit arsuri de gradul II și gradul III după ce şi-a dat foc cu benzină. Medicii au intervenit la caz într-un loc public. Acesta este negativ din punctul de vedere al infectării cu COVID-19 şi era, atunci când a fost transportat la spital, sub influenţa băuturilor alcoolice:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din satul Bogdănești, comuna Horlești din judeţul Iași este adus cu o ambulantă de tip C dintr-un loc public. Bărbatul este neintubat şi a suferit mai multe arsuri din cauza unei autoincendieri prin flacără cu benzină. A suferit arsuri de gradul II şi gradul III pe 18% din suprafaţa corporală. Arsura extremitate cefalică, arsură cai aeriene, edem glotic, arsuri mâini bilateral, față externă și internă coapsa dreapt și fesa parcelar. Bărbatul prezenta etilism acut. Bărbatul este negativ la testarea rapidă COVID-19.” a menţionat prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași.

Mai multe cazuri de persoane care au suferit arsuri şi care au ajuns la UPU Iași

În ultimele zile în judeţul Iași au fost înregistrate mai multe cazuri de persoane care au suferit mai multe arsuri. De exemplu, un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost transferat din Suceava la Iași după ce a suferit mai multe arsuri. Incidentul prin care acesta a ajuns la spital a fost cauzat de faptul că bărbatul s-a sprijini de o sobă iar hainele cu care acesta era îmbrăcat au luat foc.

În altă ordine de idei, elicopterul SMURD Iași a fost nevoit să intervină în Rep. Moldova pentru a trasporta o pacientă în vârstă de 80 de ani care a suferit mai multe arsuri. Conform datelor exiistent se pare că femeia avea arsuri de gradul 1-2-3-4 pe 55% din suprafaţa corporală la nivelul abdomenului dar şi a membrelor inferioare. Are deficientă de oxigen de 86%. Femeia este neintubată, compensată şi negativă în urma testării COVID-19.

Majoritatea pacienților care au suferit arsuri au ajuns la UPU Iași din cauza unor greșeli. Vorbim despre faptul că, odată cu sezonul rece, crește și riscul expunerii in fața unor incendii cauzate de cele mai multe ori de neglijență.

Adauga un comentariu