National

Un bărbat a luat mită în valoare de 1,2 milioane lei. Ce au dispus procurorii DNA

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a luat mită în valoare de 12 milioane lei. Ce au dispus procurorii DNA
Un bărbat a luat mită în valoare de 1,2 milioane lei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus sesizarea instanței de judecată pentru un bărbat care a luat mită în valoare de 1,2 milioane de lei.

„În baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților: TULUC GHEORGHE, la data faptelor specialist (consultant) și ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanțări Investiții din Ministerul Mediului și Pădurilor, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată,”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Cercetat pentru luare de mită în formă continuată

Gheorghe Tuluc este cercetat sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită în formă continuată. În perioada 2011-2012, în contextul realizării proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbești, jud. Bihor”, „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele” inculpatul Tuluc Gheorghe, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totală de 1.293.900 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privitoare.

Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care și ceilalți doi inculpați) în baza unor contracte fictive de consultanță și asistență tehnică în construcții sau închirieri utilaje, încheiate cu oamenii de afaceri.

Inculpații și-au recunoscut faptele

În prezența avocaților, cei trei inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora.

Ce pedepse au primit

„- 3 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârșirea infracțiunilor,

– 2 ani și 4 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârșirea infracțiunilor,

– 2 ani și 2 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 2 luni și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârșirea infracțiunilor.”, potrivit sursei citate.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Neamț.

Adauga un comentariu