Diverse

Un barbat a murit intr-un azil de batrani, insa ultimele sale cuvinte au emotionat pe toata lumea

Publicat: 19 iul. 2018

In azilele de batrani din Romania isi traiesc ultimele zile sute de varstnici care asteapta ceas de ceas un singur lucru: un semn de la cei dragi. Un apel, o scrisoare, un mesaj sau o vizita sunt lucruri simple, dar care conteaza atat de mult pentru batranii nostri! Din nefericire, noi uitam de ei si astfel ultimele lor clipe sunt pline de tristete si dezamagire.

Un astfel de sfarsit trist a avut si batranelul de care va povestim in acest articol. In ziua in care a decedat, asistentele au gasit printre lucrurile lui un mesaj scris pe o foaie, care le-a facut sa verse multe lacrimi, potrivit punct.tv. Va redam mai jos continutul mesajului si speram sa invatati ceva din aceste cuvinte: “Ce vezi tu, asistento? Ce vezi? Ce crezi, cand te uiti la mine? Un batran prostut, capricios… Cu o viata neinteleasa, cu privirea absenta? Care consuma degeaba mancarea, cand tu strigi „Straduieste-te!” Crezand ca el nu observa ce faci tu.

Care mereu isi pierde ciorapii si pantofii?  Care nu insista… Permitandu-ti sa faci cu el ce vrei tu? Care nu are cu ce-si umple ziua, decat cu baia si mancarea? Asa crezi tu? Acestea vezi tu? Deschide ochii, asistento. Tu nu ma vezi. Iti voi spune cine sunt eu, chiar si stand aici tacut, Supunandu-ma regimului vostru, mancand doar ce vreti voi.

Iata cum sunt un baietel de 10 ani, locuind cu tata si mama, cu fratii si surorile mele. Ne iubim unii pe altii. Iata-ma-s un tanar de 16 ani, cu picioarele inaripate, Visand sa-mi intalnesc in curand dragostea vietii mele. Iata-ma-s mire, care are 20 de ani si caruia ii salta inima, Tinand minte juramintele, pe care le-a promis sa le indeplineasca. Iar acum am 26 de ani si am un copil.

Copilul meu, care are nevoie de indrumarea, protectia mea si de o casa. Iata ca am implinit si 30 de ani! Micutul meu a crescut repede, Suntem uniti prin legaturi indestructibile. Iar cand aveam 40 de ani, fiii mei au crescut si au parasit casa natala. Insa langa mine este sotia mea si ea nu ma lasa sa fiu trist. Si iata cum la 50 de ani iarasi copiii se joaca langa picioarele noastre, Iarasi suntem eu, sotia mea si nepotii.

S-a lasat intunericul asupra mea — sotia mea a murit. Ma uit spre viitor si ma cutremur ingrozit. Acum traiesc de dragul copiilor si nepotilor mei. Si ma gandesc la anii… la dragostea, pe care am avut-o. Acum sunt batran… si viata este un lucru crud. Batandu-si joc, ea obliga batranetea sa arate nostim. Corpul se ramoleste si se descompune, maretia si puterea ma parasesc.

Acolo, unde candva era inima, acum este o piatra. Insa in acest ambalaj ramolit inca mai traieste un om tanar
Iar si iar inima mea pulseaza, bate. Tin minte toata fericirea si toata durerea mea. Eu iubesc si traiesc! In aceasta viata ca inainte. Ma gandesc la anii, care au fost atat de putini. Au trecut atat de repede. Si voi fi de acord cu faptul ca nimic nu este vesnic. Asa ca deschideti ochii, oameni! Deschideti-i si priviti. Eu nu sunt un batran capricios! Uitati-va mai atent, observati-ma pe MINE!”loading...

Adauga un comentariu