Actualitate

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului! Acesta a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași după ce s-a trezit din băutură. Pacientul a spus medicilor că nu a simțit durerea

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului Acesta a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași după ce s-a trezit din băutură. Pacientul a spus medicilor că nu a simțit durerea
Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului și s-a prezentat la Clinica Marelui Ars din Iași după ce s-a trezit din băutură

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului. Acesta s-a prezentat la spital după ce s-a trezit din băutură. Pacientul a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași cu infecții importante. Acesta a spus medicilor că alcoolul consumat i-a amorțit corpul și nu a simțit durerea. Medicii clinicii spun că astfel de cazuri sunt întâlnite frecvent.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași după 5 zile în care a petrecut. Acesta a povestit medicilor că și-a vărsat din greșeală lichid fierbinte pe partea inferioară a corpului, dar nu a simțit durerea. După ce s-a trezit din băutură, a conștientizat că este ars. Durerile au devenit insuportabile, așa că s-a prezentat la spital. Pentru că nu s-a prezentat la timp la o unitate medicală, arsurile de pe partea inferioară a corpului s-au infectat, iar starea lui s-a agravat. În prezent este internat la Clinica Marelui Ars din Iași, iar medicii fac eforturi pentru a-l scăpa pe bărbat de durere.

Din cauză ca nu s-a prezentat la timp la spital, zonele arse de pe corpul bărbatului s-au infectat

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului. Din cauza consumului excesiv de alcool, bărbatul nu a simțit durerea și nici nu a conștientizat că este ars. Acesta s-a prezentat inițial la Spitalul Rădăuți cu dureri insuportabile. Ulterior a fost transferat la Clinica Marelui Ars din Iași.

„Un bărbat ars pe 40 la sută din suprafața corpului s-a prezentat la Clinica Marelui Ars din Iași. Bărbatul este din nordul Moldovei. Pacientul, declarativ, se afla în a cincea zi de evoluție a arsurii, deși arsura părea a fi mai veche. Bărbatul nu a fost tratat absolut deloc și a fost pansat doar la momentul prezentării la Spitalul Rădăuți cu escare, cu necroze pe o suprafață de 40 la sută, cu diferite grade de arsură de la 2A la 3, la nivelul ambelor membre pelvine și la nivelul abdomenului. Arsurile circulare înseamnă că deja sunt de jur împrejurul segmentului de membru. Bărbatul este consumator de băuturi alcoolice. Probabil acesta a fost și motivul pentru care nu s-a prezentat la timp la o unitate medicală”, spune dr. Mihaela Perțea, șefa Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Bărbatul cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului va suferi o intervenție chirurgicală

Zilele viitoare, bărbatul cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului va suferi o intervenție chirurgicală. Dr. Mihaela Perțea spune că, imediat după ce a ieșit din băutură, bărbatul a început să simtă durerea, motiv pentru care s-a prezentat la spital. Din păcate, așteptarea i-a adus complicații.

„Este mare durerea, dar sunt situații în care pacienții consumatori de băuturi alcoolice temporizează venirea la spital, crezând că se vor vindeca. Mai întreabă vecinul, vecina, mai apelează la gălbenuș sau alte substanțe în speranța că se vor vindeca. Dacă pacientul nu se prezenta nici în cea de-a cincea zi, arsurile deja se infectau. Arsurile se aprofundează, iar la nivelul piciorului, gleznei puteau fi expuse tendoanele cu deficit motor, cu cicatrici vicioase, cu impotență funcțională la nivelul piciorului. Inițial, neprezentarea înseamnă infecție și aprofundarea leziunii de arsură, iar pe viitor înseamnă cicatrici de proastă calitate. Pacientul stă într-o anumită poziție, se cicatrizează piciorul și după aceea nu mai pot întinde piciorul, și astfel apar tulburări de mers”, mai spune dr. Mihaela Perțea.

Pacienții care nu se prezintă la timp la spital după ce au suferit o arsură necesită mai multe intervenții chirurgicale

Pacienții care nu se prezintă la spital imediat după ce au suferit o arsură necesită o perioadă de spitalizare mai îndelungată. Totodată, aceștia sunt nevoiți să suporte o durere mult mai mare și mai multe intervenții chirurgicale.

„Temporizarea venirii în spital înseamnă o spitalizare de mai lungă durată, intervenții chirugicale mai multe, mai mult consum din partea spitalului, mai multă suferință pentru pacient decât dacă ar fi venit în urgență. O situație care ar putea fi rezolvată în 2 săptămâni se va rezolva în 4. Astfel de pacient cu siguranță nu mai vine la control, deși ar trebui. După ce pleacă din spital vindecat, la controale, la kinetoterapie, nu se mai prezintă. În primul interval ar trebui să îl vedem o dată la 2-3 săptămâni, la o lună, la un an, ca să vedem dacă există cicatrici care necesită intervenție chirurgicală.”, adaugă dr. Mihaela Perțea.

La Clinica Marelui Ars din Iași se prezintă frecvent consumatori de băuturi alcoolice

În situația bărbatului care a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului se află mai mulți pacienți. Medicii de la Clinica Marelui Ars din Iași spun că aceste persoane se prezintă la medic în momentul în care nu mai pot suporta durerea sau în momentul în care apar și alte simptome specifice arsurilor.

„Astfel de cazuri sunt frecvente. De obicei nu sunt arsuri mari, sunt arsuri mici. Acești pacienți, după ce și-au turnat lichid, văd că nu-și revin, vin la doctor. Sunt mulți cu patologii asociate. Vorbim de bătrâni la care o arsură mică le destabilizează starea generală și vin din acest motiv, și nu din cauza leziunii locale, ci pentru că îi doare capul, fac febră, le crește tensiunea. Conștientizează destul de greu. Problema cea mai mare este în situația consumatorilor cronici de etanol care se adresează medicilor la momentul în care sunt conștienți”, încheie dr. Mihaela Perțea.

Adauga un comentariu