Local

Un bărbat care a aruncat un pachețel cu heroină în curtea unei biserici din Iași, trimis în judecată de procurorii DIICOT!

Publicat: 23 mai 2020
Oamenii legii au descoperit pachețelul cu droguri în curtea unei biserici

Procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Geani Constantin Mancianu (25 de ani). Bărbatul este acuzat de trafic de droguri. Totul a pornit de la prinderea acestuia, la începutul lunii aprilie, când a coborât dintr-un tren. Anchetatorii susțin că bărbatul a fugit de polițiști și a aruncat un pachețel cu heroină în curtea unei biserici

Un pachețel cu heroină a ajuns recent în curtea unei biserici din municipiul Iași. Bărbatul suspectat că a aruncat acel pachețel va fi nevoit acum să dea explicații în instanță.
Astfel, ieri, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Geani Constantin Mancianu (25 de ani), sub acuzația de trafic de droguri. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al dosarului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii DIICOT, dar și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Pachețelul a fost aruncat în curtea bisericii

La începutul lunii aprilie 2020, în plină stare de urgență, oameni legii au efectuat un control în gară. La un moment dat, un bărbat care coborâse din trenul București – Iași a luat-o la fugă când a văzut polițiștii. Mai mult, spun anchetatorii, bărbatul a încercat să scape de droguri, aruncând un pliculeț cu heroină în curtea unei biserici.

„Pe data de 3 aprilie 2020, polițiștii de la Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au interceptat un bărbat care a coborât dintr-un tren, iar, la vederea acestora, a încercat să fugă. Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată în municipiul Iași. Polițiștii i-au cerut inculpatului să prezinte declarația prevăzută de Ordinul Militar nr. 3/2020, în care s-a constatat că acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional”, au afirmat procurorii ieșeni.

Drogurile au fost ridicate de polițiști din curtea bisericii

Oamenii legii l-au prins pe acesta, apoi au ridicat și pachețelul aruncat de către Geani Constantin Mancianu. În urma verificărilor, polițiștii și-au dat seama că tânărul are droguri în pachet, iar declarația pe propria răspundere era falsificată. Ghinionul bărbatului a constat tocmai în faptul că, la ora 23:40, oamenii legii verificau în gară declarațiile pe propria răspundere. În declarația individului era consemnat faptul că merge la muncă.

Tânărul suspectat de trafic de droguri de mare risc și fals în înscrisuri sub semnătură privată a fost dus la audieri. Față de acesta, procurorii din cadrul DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore.
Ulterior, Geani Constantin Mancianu a fost dus în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Iași a admis atunci propunerea formulată de procurorii DIICOT pe numele bărbatului. Totuși, acesta a contestat decizia primei instanțe. La audierile inițiale, bărbatul nu a vrut să discute cu procurorii DIICOT Iași despre proveniența drogurilor.
Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să îl audieze pe bărbat, dar să asculte și ceea ce au de spus procurorii DIICOT, după care instanța va lua o hotărâre referitor la Geani Constantin Mancianu.
Amintim că acest caz, în care un bărbat a fost prins cu droguri în perioada stării de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus, este unic la nivelul județului Iași.
Comentarii
  • E plin orasul de droguri si etnobotanice. Ce facem? De ce nu sunt descurajati traficantii prin pedepse serioase care sa creeze Puterea exemplului?! Cui nu ii convine, sa nu puna mana sa vanda droguri!

Adauga un comentariu