National

Un barbat cu cetatenie romana si palestiniana planuia un atac kamikaze cu bomba, la metroul din Bucuresti

Publicat: 12 iun. 2019
1

Detalii socante ies la iveala in cazul unuia dintre indivizii condamnati pentru terorism in Romania. Barbatul planuia un atac kamikaze in Capitala, cel mai probabil la metrou. In laptopul sau, anchetatorii au gasit harti cu reteaua de la metrou si clipuri cu aglomeratia din subteran. Barbatul care are dubla cetatenie, romana si palestiniana, isi asteapta sentinta intr-un centru de psihiatrie, acolo unde e internat.

La metrou nu ai loc sa arunci un ac in orele de varf. Asta i-a atras atentia si tanarului de 30 de ani cu dubla cetatenie, romana si palestiniana, radicalizat. Sunt indicii ca aici ar fi planuit un atac terorist.

Cauta harti si aduna in laptoul personal imagini cu cele mai tranzitate statii din Bucuresti.

Statia Piata Unirii, este punctul in care se intersecteaza cele mai mari doua magsitrale ale metroului. Pe acolo trec in fiecare zi 70 de mii de bucuresteni. La orele de varf, doar intr-o garnitura, sunt 2000 de calatori. Numarul este mult prea mare pentru a vorbi de siguranta 100% in fata unui atentat terorist. O admit chiar cei de la Metrorex!

Ioan Radoi, lider de sindicat METROREX: Avem un numar insuficient la politia metroului, salariati la paza. Sunt in siguranta din punct de vedere al transportului, dar daca se intampla ceva, nu e in regula.

Din 2015 a intrat in vizorul DIICOT si de SRI. Un agent sub acoperire chiar a cumparat un laptop de la el. Asa au descoperit anchetatorii ca individul facea propaganda terorista pe o retea de socializare. Mai mult, se informa despre cum sa comita un atentat cu dispozitive explozive improvizate.

„Pot sa fac kamikaze si tacem cu totii." i-a spus iubitei sale intr-o convorbire care a fost interceptata.

Individul a fost din fericire oprit la timp.

In martie 2018, tanarul a fost saltat de procurori din aparatmentul din Popesti Leordeni in care locuia cu chirie. La perchezitii, pe langa materialele de propaganda jihadista, mascatii au gasit si o agenda rosie pe care nota toate informatiile stranse despre atacuri cu bombe.

Dan Antonescu – expert criminolog: Actele teroriste nu sunt in tara noastra din doua motive, preventia e bine organizata, gandita. Cei care sunt potentiali teroristi sunt prinsi inainte de a face pasul al doilea sau al treilea. 

Individul este internat acum la psihiatrie.

Pe toata durata procesului, barbatul i-a amenintat in permanenta pe magistrati. In urma unei expertize psihiatrice au constatat ca sufera de tulburari de personalitate. Instanta a dispus internarea lui de urgenta.

Pentru faptele sale barbatul a fost condamnata in prima instanta la 3 ani si 8 luni de inchisoare.

Adauga un comentariu