Actualitate

Un bărbat din Braşov, atacat grav de urs. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Tg. Mureş

Publicat: 07 sept. 2020
Un bărbat din Braşov, atacat grav de urs. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Tg. Mureş
Un bărbat din Braşov, atacat grav de urs

Un bărbat a fost grav rănit de un urs în localitatea Stupinii Prejmerului, din județul Brașov. Acesta a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență Tg Mureș.

”07.09.2020, ora 10:40, apel la numărul unic de urgență 112, se solicită sprijin pe DN 10 în zona Stupinii Prejmerului, unde se pare că o persoană de sex masculin a fost atacată de animale sălbatice. Echipajul de jandarmi aflat în misiune de menţinere a ordinii și siguranței publice în mediul rural, a fost solicitat de dispecerul unității: ”, informează Jandarmeria Brașov.

Ajunși la fața locului, echipajul de jandarmi și cel al SMURD, au constatat că este vorba despre un bărbat care era întins pe iarbă, putea comunica, dar era grav rănit.

„La fața locului erau prezenți și colegii de la Poliție. În timp ce echipajul SMURD îi acorda bărbatului primul ajutor, jandarmii au luat măsura delimitării zonei unde urma să aterizeze un elicopter pentru a-l transporta pe acesta la spital. Totodată, s-a transmis un mesaj de informare a populaţiei din zona respectivă prin sistemul RO-ALERT. Ulterior, victima a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență Tg Mureș”, mai arată IJJ Brașov.

Un vasluian se află în stare gravă, după ce a fost atacat de un taur. Elicopterul SMURD Iași intervine

Un bărbat din Vaslui a suferit răni grave, după ce a fost atacat de un taur. Bărbatul, din comuna vasluiană Gârceni, a fost preluat de un elicopter SMURD Iași. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, bărbatul are 61 de ani.

La numărul unic de urgență 112 se solicita un echipaj medical, după ce un vasluian a fost atacat de taur. La faţa locului s-a deplasat de urgență un echipaj de terapie intensivă și a fost solicitat elicopterul SMURD, pentru ca victima să fie transferată la o unitate medicală de specialitate din municipiul Iaşi. Bărbatul atacat de taur era inconsțient la sosirea medicilor de pe ambulanță.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă a fost solicitat să intervină în localitatea Gârceni, pentru pacient în vârstă de 61 care a suferit multiple plăgi în urma unei agresiuni animale. Bărbatul a fost atacat şi împuns de mai multe ori de un taur. La sosirea echipajului de intervenţie, victima prezenta multiple plăgi, avea insuficienţă respiratorie şi se afla în stare de inconştienţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Un urs a atacat doi copii și un adult

Doi copii și un adult au fost atacați de un urs pe o stradă aflată lângă pădure, în orașul Victoria. O fetiţă în vârstă de patru ani, un băiat de trei ani şi un bărbat de 65 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, duminică, după ce au fost atacaţi de un urs în oraşul Victoria. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Braşov, fetiţa a fost zgâriată pe faţă, iar bărbatul are escoriaţii la nivelul antebraţului. Şi băiatul a suferit zgârieturi. Cei doi copii au fost transportaţi la spital, dar bărbatul a refuzat. Incidentul a avut loc pe o stradă din oraş, în apropierea pădurii.

La faţa locului s-au deplasat o ambulanţă SAJ, un echipaj SMURD şi unul de jandarmi. Autorităţile au avertizat populaţia printr-un mesaj RO-ALERT privind prezenţa ursului în zonă.

Adauga un comentariu