Stiri si curiozitati

Un barbat din judetul Hunedoara s-a dus sa taie lemne, cand a facut o descoperire incredibila. „Doamne, este o minune!”

Publicat: 11 oct. 2018

Un barbat din satul Bucium, un sat din Muntii Orastie, judetul Hunedoara, a avut parte de o surpriza incredibila, dupa ce s-a dus sa taie lemne.

Emil Polgar a zarit o cruce dupa ce a crapat un butuc gros de fag. Omul s-a minunat cand a vazut semnul, apoi si-a strigat sotia si neamurile din sat sa vada minunea. Zeci de localnici au trecut prin gospodaria omului sa vada cu ochii lor busteanul cu cruce.

„O fost un lemn gros de fag. Am dat cu securea si n-o crepat. Am dat mai incercat o data, mai incolo, si lemnul s-a rupt in doua. Cand l-am desfacut, am vazut ca are crucea in el! In miezul de lemn!”, povesteste omul. Era dimineata zilei de sambata cand Emil Polgar s-a gandit sa se apuce sa crape lemnele pentru iarna. Barbatul a profitat de vremea buna si s-a pus la lucru. Nu i-a venit sa creada cand a descoperit in lemn imaginea unei cruci mari si perfect conturate. Are 56 de ani si lucreaza de mic la padure, dar se jura ca asa ceva nu a mai vazut: „Eu niciodata nu am mai gasit asa ceva! Doar eu am umblat mult prin padure si am lucrat de mic la lemne, dar nu am pomenit asa ceva. Nu stiu ce este, nici acum nu imi pot da seama cum s-o facut asa ceva, tocmai in miezul trunchiului. Ii de mirare…”

Dupa ce s-a dezmeticit, barbatul a dat fuga si si-a anuntat sotia. Maria e femeie credincioasa si e convinsa ca i s-a aratat un semn de la Dumnezeu. Marturiseste ca i-au dat lacrimile cand a vazut ce a aparut in lemnul de fag.

Cele doua bucati de lemn stau acum la loc de cinste in casa femeii. Nu doar ca a aparut o cruce in bustean, dar simbolul crestin este destul de mare si foarte bine conturat in lemn. De fapt, imaginea crucii are si alta textura care seamana cu scoarta cenusie a fagului, nu cu fibra din interiorul lemnului, scrie replicahd.ro.loading...

Adauga un comentariu