Local

Un bărbat din localitatea Ursita a ajuns pe mâinile medicilor după ce a fost lovit cu copita de un cal

Publicat: 06 oct. 2021
Bărbat în spital
Bărbat în spital

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitatea Ursita din comuna ieșeană Miroslava, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost lovit cu copita la nivelul extremității cefalice, după ce a biciuit un cal.

La sosirea echipajului de prim ajutor, acesta se afla în poziția decubit dorsal pe marginea drumului. Inițial acesta era somnolent însă a devenit ulterior agitat. C.M. prezenta plagă în zona bărbiei, lipsa unor dinți și fractură de mandibulă. De asemenea, bărbatul prezenta și o plagă în zona sprâncenei stângi și otoragie dreaptă. Acesta era stabil hemodinamic. Pentru a putea fi transportat, acesta a fost sedat. A fost preluat de echipajul de pe Terapie Intensivă Mobilă și a fost transportat la secția de Neurochirurgie.

„Bărbat, C.M., 45 ani din Ursita din comună Miroslava, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit calul vecinului cu biciul, acesta ripostând, l-a lovit cu copita a nivelul extremităţii cefalice. La sosirea EPA, pacientul aflat pe marginea drumului pietruit în decubit dorsal, somnolent, ulterior agitat psihomotor, prezenta plaga mentoniera, edentaţie cu observație de fractură mandibula.

Plagă sprancenara stângă şi otoragie dreaptă. GCS= 10 pct. Stabil hemodinamic. A necesitata sedare să-l putem transporta. A fost preluat de TIM şi dus la Neurochirugie”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, coordonator SMURD în regiunea de Nord-Est a ţării.

Adauga un comentariu