National

Un bărbat din Medgidia, în scandal cu vecina şi cu poliţia! De la muzică a plecat totul

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Medgidia în scandal cu vecina şi cu poliţia De la muzică a plecat totul
Un bărbat din Medgidia este în scandal cu vecina şi cu poliţia din cauza muzicii. Acesta a luat amenda pentru ca a dat drumul la muzica la o ora tarzie

Întâmplare des întâlnită pe plaiurile mioritice.Un bărbat din Medgidia este în scandal cu vecina şi cu poliţia din cauza muzicii. Se pare că bărbatul a fost amendat de doua ori din cauză că a dat drumul la muzică la o oră în care acest lucru nu este permis de către lege.

Bărbatul a făcut plângere împotriva Procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei solicitând anularea acestuia.

Un bărbat din Medgidia, în scandal cu vecina şi cu poliţia

George D., un bărbat din Medgidia, se afla într-o aprigă dispută cu Poliţia. El a făcut plângere împotriva Procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei solicitând anularea acestuia.

Mai exact, el cere înlocuirea amenzii care i-a fost aplicată de oamenii legii cu avertismentul. George D. a precizat că în dată de 02.04.2020, ora 00:20, a fost amendat de către Poliţia Medgidia cu suma de 3.000 de lei, pentru că ar fi tulburat ordinea şi liniştea locatarilor. El ar fi folosit o boxă portabilă pe care a dat-o la volum maxim în imobilul său situat într-un cămin de nefamilişti, potrivit replicaonline.ro.

Bărbatul susţine că, pe 1 aprilie 2020, fiind singur şi deprimat din cauza izolării pe timpul stării de urgenţă a vrut să asculte muzică. Nu a vrut să deranjeze pe nimeni şi nu a realizat că deranjează vecinii, spune el, mai mult, ar fi oprit sonorul sau ar fi dat volumul mai încet dacă vecina l-ar fi atenţionat că o deranjează. Doar că femeia a sunat direct la 112, iar echipajul sosit acolo l-a amendat cu 500 de lei. George mai spune că, după plecarea agentului contestator, i-ar fi reproşat vecinei că apelat la Poliţie, în loc să-l atenţioneze direct pe el. ”Asta nu e tot, să vezi că o să mai primeşti şi alte amenzi”, i-ar fi spus apoi vecină. Şi aşa s-a întâmplat: s-a trezit cu o amendă de 3.000 de lei!

George D. susţine că imediat după plecarea poliţistului la prima constatare (atunci când a fost amendat cu 500 de lei), vecină a mai sunat o dată la 112, reclamând acelaşi lucru, deşi după prima sesizare nu a mai dat drumul la muzică, astfel că nu se face vinovat de săvârşirea presupusei contravenţii. În acest proces verbal ora consemnată a fost 00:20, la circa o oră după întocmirea primului proces verbal, dar a doua zi, şi că de data aceasta organul de poliţie nu s-a mai deplasat la domiciliul sau, ci după relatarea telefonică a vecinei a întocmit procesul verbal, în care la rubrica ”martor” nu a mai semnat nimeni şi nici nu s-a menţionat că nu există martori şi nici contravenientul nu a semnat.

Instanţa a admis plângerea contravenţională. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Locatarii unui bloc, ameninţaţi cu Poliţia pentru că fac duş între orele 23.00 şi 24.00

O imagine care reprezintă un afiş într-un bloc din România, lipit în scara de către un locatar, s-a viralizat în ultimele zile.

Nu ştim dacă textul este scris de un bărbat sau de o femeie, dar până la urmă nu are nicio importanţă având în vedere umorul de care a dat dovadă autorul sau autoarea. Iată şi textul mai jos.

„În atenţia locatarilor care fac duş, noapte de noapte, între 23 şi 24!

Vă reamintim că trăim într-un imobil comun şi avem obligaţia de a ne respecta reciproc. Folosirea duşului şi a robinetelor la intensitate maximă, însoţită de trântirea săpunului sau a flacoanelor de şampon în cadă, produce un zgomot insuportabil care se propagă cu uşurinţă prin intermediul conductelor de scurgere, tulburând odihnă vecinilor.

Potrivit legii, „tulburarea liniştii locatarilor între 22.00 şi 8.00, de către o persoană, prin producerea de zgomote, larmă, sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori intrument muzical de intensitate mare.

Dincolo de paragrafe din lege, bunul simţ ne obliga la un comportament decent şi respectarea celor din jur. Libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celorlalţi.

În cazul în care bunul simţ nu funcţionează, vom fi nevoiţi să solicităm organele prevăzute de lege pentru constatarea şi sancţionarea unor astfel de comportamente”, se arată pe afiş.

Adauga un comentariu