Actualitate

Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește prăjit acasă. Care a fost cauza decesului

Publicat: 25 sept. 2022
Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește prăjit acasă. Care a fost cauza decesului
Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește prăjit acasă

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Olt a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a mâncat pește prăjit acasă. După ce a consumat peștele, bărbatului i s-ar fi făcut rău și a ajuns la spital! Iată care a fost cauza decesului!

Bărbatul din Olt a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina în data de 15 septembrie 2022, după ce i s-a făcut rău. El mâncase pește prăjit acasă. Care a fost cauza decesului bărbatului în vârstă de 58 de ani.

Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește prăjit acasă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu, bărbatul a ajuns la spital în data de 15 septembrie. Acesta respira greu și tușea. Bărbatul a murit în data de 21 septembrie 2022, la secția Terapie Intensivă, starea lui degradându-se pe parcursul internării, de la o zi la alta.

„Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare”, a declarat Gabriela Gogiu.

Care a fost cauza decesului

Diagnosticul, confirmat după decesul pacientului în vârstă de 58 de ani, a fost acela de intoxicație cu toxină botulinică. Bărbatul din Olt a mâncat pește prăjit acasă şi apoi i s-a făcut rău. Cu toate acestea, reprezentantul SJU Slatina, medicul Bogdan Vătu, a declarat că uspiciunea de intoxicație cu toxină botulinică nu s-a ridicat încă de la internarea acestuia în spital.

„Un pacient internat de săptămâna trecută în spitalul nostru, cu stare generală alterată, care pe parcursul internării s-a deteriorat și în principiu nu găseam cauza. A fost consultat de mai mulți medici din cadrul spitalului nostru și s-a ridicat suspiciunea intoxicației cu toxină botulinică în urma discuției și cu familia acestuia, pentru că altfel era destul de greu să ne gândim și la diagnosticul acesta. S-au recoltat probe biologice care au fost trimise la „Matei Balș”, dacă nu mă înșel, pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii.

Din păcate suspiciunea s-a confirmat, pacientul într-adevăr fusese diagnosticat cu toxină botulinică în urma consumării unei conserve de pește sau a unui preparat din pește, cred că făcut la dimiciliu. Pacientul a decedat în cadrul spitalului nostru, în secția de Terapia Intensivă. Din câte știu de la colegii din secția de Boli Infecțioase, nu există niciun antidot pentru toxina botulinică în România în niciun centru medical, s-au interesat de lucrul ăsta cât pacientul era în viață”, a explicat medicul Bogdan Vătu.

După decesul bărbatului în vârstă de 58 de ani, din Olt, familia acestuia a depus o plângere penală.

Ce este botulismul

Afecțiunea numită botulism este o toxiinfecție alimentară severă, cauzată de cea mai puternică toxină cunoscută, toxina botulinică. Efectul produs este acela de paralizie musculară. Neurotoxina este produsă de bacteria clostridium botulinum prezentă în mediul înconjurător (plante, sol, fructe, legume) și afectează atât omul, cât și numeroasele specii de animale din lume.
Comentarii
  • Toxina se gaseste in Conserve nu in Pestele prajit. Sa ne spuna asa zisi Specialisti daca eu cumpar peste proaspat si il gatesc cum sa ma inticsic cu aceasta nenoricita de bacterie?

Adauga un comentariu